Μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα από τα αγαπημένα εδέσματα του οικογενειακού τραπεζιού, ένα γλυκό στο οποίο κανείς δεν αντιστέκεται, ο μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι, πρωταγωνιστεί στην πιο νόστιμη εκδοχή του. Ο μπακλαβάς (Τουρκ.: Baklava) είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών. Το γλύκισμα φτιάχνεται με ζύμη φύλλου και περιέχει γέμιση ξηρών καρπών, συνήθως φουντούκι, φυστίκι ή καρύδι, και παίρνει την γλυκιά του γεύση από σιρόπι ζάχαρης ή μελιού.

    • Συστατικά
  • Για το σιρόπι
  • 700 γραμμ. ζάχαρη
  • 460 γραμμ. νερό
  • 2 φλούδες λεμόνι
  • Χυμό
  • 3 στικ γαρύφαλλο
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • Για τη γέμιση
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γραμμ. βούτυρο
  • 100 γραμμ. καλαμποκέλαιο
  • 250 γραμμ. καρυδόψιχα
  • 250 γραμμ. φιστικί αιγίνης ψίχα
  • 1 κ.τ.σ κονιάκ
  • 1 κ.τ.γ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1κ.τ.σ κανέλα σκόνη
  • 3 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://petros-syrigos.com/recipe-items/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B9/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *