Μπακλαβάς παραδοσιακός – Traditional baklava by icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
    • Προετοιμασία: 1 ώρα
    • Ψήσιμο: 2 -2 ½ ώρες
    • Δυσκολία: μέτριο

    Υλικά

    • Για ένα ταψί 40×40 εκ.
    • Φύλλο κρούστας για γλυκά 2 πακέτα (2χ450 γρ.)
    • βούτυρο γάλακτος ½ κιλό, λιωµένο
    • καρύδια 5 φλιτζάνια, χοντροκοµµένα
    • αµύγδαλα 5 φλιτζάνια, χοντροκοµµένα
    • ζάχαρη 2 φλιτζάνια
    • κανέλα σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας
    • πορτοκάλι 1
    • γαρίφαλο σκόνη 1 κουταλιά της σούπας
    • πορτοκάλι 1 (το ξύσµα του)
    • Για το σιρόπι και το γαρνίρισµα
    • ζάχαρη 1 κιλό
    • νερό 2½ φλιτζάνια
    • βανίλια λίγη
    • λεµόνι 1 (η φλούδα του, ολόκληρη)

    Εκτέλεση

    1. Ανακατεύετε σε µεγάλο µπολ τα καρύδια, τα αµύγδαλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσµα του πορτοκαλιού. Σε καλά βουτυρωµένο ταψί στρώνετε 3-4 φύλλα, αλείφοντας βούτυρο ανάµεσά τους. Ρίχνετε λίγη γέµιση, µετά πάλι 2 φύλλα βουτυρωµένα, πάλι γέµιση και επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσει το υλικό της γέµισης. Τελειώνετε µε 3 φύλλα, επίσης βουτυρωµένα.
    2. Χαράσσετε τον µπακλαβά σε κοµµάτια, ζεσταίνετε όσο βούτυρο περίσσεψε και περιχύνετε τον µπακλαβά. Ψήνετε σε µέτριο φούρνο για 2-2½ ώρες περίπου, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
    3. Σε κατσαρολάκι αναµειγνύετε όλα τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, νερό, βανίλια και τη φλούδα του λεµονιού) και βράζετε µέχρι να δέσει. Αφαιρείτε τη φλούδα λεµονιού και περιχύνετε τον µπακλαβά µε το σιρόπι όσο είναι ζεστός.

 http://www.icookgreek.com/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82?category_id=238

 

 

Traditional baklava

  • Complexity: medium

Ingredients

  • For a 40 cm-diameter baking dish
  • phyllo dough: 900g
  • butter: 750g, melted
  • walnuts: 5 cups, ground
  • almonds: 5 cups, ground
  • sugar: 2 cups
  • ground cinnamon: 1 tablespoon
  • ground clove: 1 tablespoon
  • orange: 1 (the zest)
  • For the syrup and garnish:
  • sugar: 1 kg
  • water: 2½ cups
  • vanilla a bit
  • lemon peel: from 1 lemon
  • plenty of cloves for the garnish

Directions

  1. Mix the walnuts, almonds, sugar, ground cinnamon, ground cloves and orange zest in a large bowl. Butter the baking dish well and lay 3-4 sheets of phyllo dough, brushing each one with butter. Sprinkle some of the filling, then add another 2 sheets of buttered phyllo. Repeat this until you run out of filling. Finish with 3 buttered sheets of phyllo on top.
  2. Score the baklava into small diamond-shaped pieces and stick a clove in the middle of each one. Heat the remaining butter and pour on top. Bake in a medium heat (150-160oC) in the oven for 2-2 ½ hours until the top is golden brown.
  3. Mix all the ingredients (sugar, water, vanilla and lemon peel) for the syrup in a pot and boil. Remove the lemon peel and pour the syrup over the baklava while it is still hot.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.icookgreek.com/en/recipes/desserts/item/traditional-baklava?category_id=291

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *