Laurence-galerie de chocolat(2)
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

 

Ακόμη και η πιο απλή σαλάτα μπορεί να μετατραπεί σε χορταστικό και γκουρμέ πιάτο προσθέτοντας ξηρούς καρπούς καραμελωμένους με θυμαρίσιο μέλι. Επιλέξτε τους αγαπημένους σας καρπούς και ετοιμάστε τους σε χρόνο dt. Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά και γεύση στο τραπέζι σας.

Δοκιμάστε το με καρύδια, με αμύγδαλα, κάσιους ή με πεκάν και μακαντέμια μέχρι να καταλήξετε στο μείγμα που σας αρέσει περισσότερο.

Συνταγή:

Υλικά

 1/4 του φλιτζανιού ωμούς ξηρούς καρπούς όπως κουκουνάρι, φιστίκια ή αμύγδαλα φιλέ και κομματάκια καρυδιών  η

1/3 του φλιτζανιού πιο μεγάλους ξηρούς καρπούς (επίσης ωμούς), όπως αμύγδαλα, κάσιους, μακαντέμια ή μισά καρύδια.

 μια γεμάτη κουταλιά μέλι θυμαρίσιο της FoodsCross,

λίγο πιπέρι καγιέν και αλάτι.

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζετε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε το μέλι, το καγιέν και το αλάτι. Μόλις το μέλι αρχίσει να κάνει αφρό, ανακατεύετε γρήγορα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και απομακρύνετε από τη φωτιά. Απλώνετε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε βουτυρωμένο ρηχό πιατάκι και αν κολλήσουν μεταξύ τους μπορείτε να σπάσετε τα κομμάτια ώστε να τα σκορπίσετε πιο εύκολα στη σαλάτα σας.

Καλή όρεξη!

http://www.foodscross.com/j/taste-good/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%BF/

How to make candied nuts!

This recipe is great to candy many types of nuts from pistachios and pecans, to pepitas or walnuts. Use them on your salads for extra nutritional value and superb taste! It will not take more than 5 minutes and your guests and family will love the results of your efforts. Here is how you can do it right away.

 

Ingredients
¼ cup raw nuts for small nuts (like pepitas, pistachios, pine nuts, sliced or slivered almonds, pecan pieces, walnut pieces, or peanuts) or ⅓ cup raw nuts for larger nuts (like whole pecans, walnuts, cashews, macadamia nuts, or almonds)
1 tablespoon of FoodsCross’ premium thyme honey
cayenne pepper and salt to spice the nuts

 

Instructions
Spray a small dish with cooking spray and set aside.
Add nuts to a small skillet over medium heat. Stir occasionally until slightly browned. Add honey, cayenne, and salt. Once honey starts to bubble, stir for about 15-30 seconds.
Transfer to greased dish, spreading them evenly to cool. Then break them apart a bit and enjoy!

http://www.foodscross.com/en/j/whats-cooking/candied-nuts/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *