Κανταΐφι Γιαννιώτικο, από την Luise και το Radicio.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το Γιαννιώτικο σιροπιαστό γλυκό κανταΐφι που συνδυάζει το φύλλο κανταΐφι με το φύλλο κρούστας. Αυτή η συνταγή γίνεται κανονικές μερίδες ή μπουκίτσες. 
4.0 αστέρια από 3 σέφ 



Προετοιμασία: 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά 
Συνταγή για: 24 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: | Λιπαρά:



Υλικά συνταγής: 
Φύλλο κανταΐφι500 γρ. 
Φύλλο κρούστας500 γρ. 
Λιωμένο βούτυρο400 γρ. 
Χοντροκομμένα καρύδια300 γρ. 
Τριμμένη φρυγανιά2 κουταλιές 
Ζάχαρη2 κουταλιές 
Τριμμένη κανέλα1 κουταλάκι 
Τριμμένο γαρύφαλλο1/2 κουταλάκι 


Υλικά για το σιρόπι: 
Ζάχαρη3,5 κούπες 
Γλυκόζη1/2 κούπα 
Νερό3 κούπες 
Χυμό λεμονιού2 κουταλιές 

 



Οδηγίες: 
1. Αν τα φύλλα δεν είναι φρέσκα, τα αφήνετε με τη συσκευασία τους εκτός ψυγείου, να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Λιώνετε το βούτυρο. Σε ταψί χωρίζετε το κανταΐφι στις ίνες του, να αφρατέψει, αλλά να μην μπερδευτεί. Σκεπάζετε καλά με πετσέτα να μην στεγνώσει. Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας και τα μετράτε. Θα τα χωρίσετε ανά 2 ή 3 (πρέπει να βγουν 5 δυάδες ή τριάδες). Τα σκεπάζετε καλά με πετσέτα να μην στεγνώσουν. Ανακατεύετε τα καρύδια με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την φρυγανιά. Τα φυλάτε κατά μέρος.
2. Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα ταψί 30Χ40 εκ. περίπου. Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνετε καλά και βάζετε από πάνω ένα δεύτερο. Το βουτυρώνετε κι αυτό (αν έχετε τρία φύλλα θα βάλετε και το τρίτο) και απλώνετε στη στενή άκρη το 1/5 από το φύλλο κανταΐφι, με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ίνες να είναι όσο το δυνατό λιγότερο ανακατεμένες. Πάνω από το κανταΐφι, απλώνετε το 1/5 του μείγματος των καρυδιών.
3. Τυλίγετε σε ρολό, ξεκινώντας από την άκρη που έχει το κανταΐφι. Κόβετε σε ροδέλες περίπου 4 – 5 εκατοστά φάρδος και τα βάζετε στο βουτυρωμένο ταψί με τέτοιο τρόπο, ώστε η κομμένη πλευρά να κοιτάζει προς τα πάνω. Συνεχίζετε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
4. Ρίχνετε όλο το βούτυρο που περίσσεψε, πάνω από το κανταΐφι, κουταλιά – κουταλιά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
5. Όσο ψήνεται το κανταΐφι, βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και τα βράζετε για μερικά λεπτά, να δέσει (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, 102 βαθμοί). Το σβήνετε και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του.
6. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε 4 – 5 λεπτά και το σιροπιάζετε, όπως είναι στο ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι, λίγο – λίγο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%90%CF%86%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *