Καρυδάτο , σιροπιαστό με κακάο και κονιάκ από την Μπέττυ και το “Taste of life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σήμερα φτιάχνουμε το πιο απολαυστικό , σιροπιαστό , αφράτο και καρυδάτο γλυκό που υπάρχει! είναι το γλυκό που σφραγίζει με τον πιο παραδοσιακό τρόπο όλες τις γιορτές και όλες τις επετείους και δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να με διαψεύσει. Σε πιο σπίτι πήγαμε που υπήρχε γιορτή και δε μας σέρβιραν , ανάμεσα στ’ άλλα και την παραδοσιακή καρυδόπιτα; σήμερα , θα την εκμοντερνίσουμε λιγάκι , και θα την απολαύσουμε χωρίς τα μπαχαρικά , αλλά με το κακάο και το κονιάκ να δίνουν μια άλλη πινελιά…. σερβιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας ή με μια μπάλα παγωτό , αν το προτιμάμε.

karydato kakao1

Υλικά :
300 γρ. αλεύρι κοκ.
2 κ. γλ. μπέικιν
120 γρ. χοντροτριμμένο καρύδι
400 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1-2 βανίλιες
1 κ.γλ. (γεμάτο) κακάο
1/2 κ.γλ. σόδα
60 ml. κονιάκ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι :
500 ml. νερό
400 γρ. ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :
– Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο και τα ενώνουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τα καρύδια.
-Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες .Συνεχίζουμε το χτύπημα στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε σταδιακά το γιούρτι και το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Εδώ  σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με μια σπάτουλα ,  προσθέτοντας στο μίγμα των αυγών το μίγμα του καρυδιού. Ενώνουμε με κυκλικές κινήσεις , μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα .
-Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μία  ώρα.
-Όταν το γλυκό έχει κρυώσει , βράζουμε όλα  τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το σιροπιάζουμε με προσοχή !!!
Κόβουμε και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή και με μια μπάλα παγωτό  αλλά και σκέτο είναι απολαυστικό!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλή επιτυχία!!!

Για αναλυτικές φωτογραφίες πατήστε το :

http://tasteoflife.com.gr/index.php/paradosiaka-glyka/1105-karydato-syropiasto-kakao-koniak

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *