Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με ελαιόλαδο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. καρύδια, τριμμένα
Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 40΄- 45΄
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε με σος σοκολάτας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-elaiolado/karidopita-elaiolado/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Μυστικά για τέλεια καρυδόπιτα, παραδοσιακή ή πειραγμένη", από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Μελαχρινή (καρυδόπιτα), από το icookgreek.com!
Καρυδομπουκίτσες (καρυδόπιτα με σοκολάτα σε μπουκίτσες) (Video), από την Ειρήνη και το Irini's Homes...
Η χειμωνιάτικη καρυδόπιτα με ρόδι, από τον Giorgio και το gourmed.gr!
Kαρυδόπιτα ή μελαχρινή, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Καρυδόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση