Creta Carob

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. καρύδια, τριμμένα

 

 

 Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 40΄- 45΄

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε με σος σοκολάτας.

http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-elaiolado/karidopita-elaiolado/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *