Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με ελαιόλαδο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. καρύδια, τριμμένα

 

 

 Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 40΄- 45΄

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε με σος σοκολάτας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-elaiolado/karidopita-elaiolado/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *