Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με ελαιόλαδο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. καρύδια, τριμμένα
Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 40΄- 45΄
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε με σος σοκολάτας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-elaiolado/karidopita-elaiolado/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Μέχρι να πεις, Καρυδόπιτα ", από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogs...
Καρυδόπιτα με σοκολάτα από τη Ντίνα Νικολάου και το Koolnews.gr!
Καρυδάτο , σιροπιαστό με κακάο και κονιάκ από την Μπέττυ και το "Taste of life by Betty" !
Pecan pie, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Καρυδόπιτα μαρέγκας με σαντιγί, χωρίς βούτυρο, λάδι και αλεύρι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Καρυδόπιτα παραδοσιακή ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση