Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με ελαιόλαδο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. καρύδια, τριμμένα
Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 40΄- 45΄
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε με σος σοκολάτας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-elaiolado/karidopita-elaiolado/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα Καρυδόπιτα Εκτός Ψυγείου (VIDEO), από τον Στράτο Πέτρου και το bakeit !
"Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι της Αλεξίας " από την Αλεξία Αλεξιάδου και το "Realfood"!
"Μυστικά για τέλεια καρυδόπιτα, παραδοσιακή ή πειραγμένη", από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Μελαχρινή (καρυδόπιτα), από το icookgreek.com!
Brownies με σοκολάτα και καρύδια, από το icookgreek.com!
Καρυδόπιτα με σοκολάτα, από τον 'Ακη, την NESTLÉ και το glikessintages.gr!
Αφήστε μια απάντηση