Καρυδόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και την Αλλατίνη!

Δοκιμάστε αυτή την ανανεωμένη καρυδόπιτα με Αλεύρι και μπισκότα Πτι-μπερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ, αντί για φρυγανιά!

 
Υλικά

5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
260 γρ. Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ + επιπλέον για το ταψί
150 γρ. μπισκότα Πτι-μπερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ, αλεσμένα σε σκόνη
100 γρ. φρέσκο γάλα
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + επιπλέον για το ταψί
400 γρ. καρύδια, τριμμένα σε ψιλά κομμάτια
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
Σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 λεμόνι, το χυμό του
1 ξυλάκι κανέλας

 
Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 40´

 

Εκτέλεση

 
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Σταματάμε το μίξερ και, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ, ρίχνουμε με τη σειρά τα αλεσμένα μπισκότα, το αλεύρι, το γάλα, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τα καρύδια και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 40 λεπτά. Περίπου 10 λεπτά πριν βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, μετράμε 2 λεπτά και το αποσύρουμε. Αφαιρούμε την κανέλα και περιχύνουμε την καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι αμέσως μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο. Θα το χρησιμοποιήσουμε όλο. Αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφήσει το σιρόπι.

 

http://www.steliosparliaros.gr/diafora_extra/allatini/karidopita/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *