“Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι της Αλεξίας ” από την Αλεξία Αλεξιάδου και το “Realfood”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι της Αλεξίας

Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αντικαταστήστε τη φρυγανιά ή το σιμιγδάλι με άλλες 10 κουταλιές καρυδόψιχα τριμμένη.

20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας +++

10 αυγά
10 κουταλιές ζάχαρη
10 κουταλιές καρύδια τριμμένα σε σκόνη
10 κουταλιές ακόμα καρύδια τριμμένα σε σκόνη (ή 10 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη ή σιμιγδάλι ψιλό αν δεν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη)
2-3 βανίλιες
1/4 κούπας κονιάκ
1 κουταλιά σόδα διαλυμένη στο κονιάκ
2 κουταλιές μπέκιν πάουντερ

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές γλυκόζη
1 ξύλο κανέλλας

1. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
2. Προσθέστε εναλλάξ κουταλιές από τα υπόλοιπα υλικά, χτυπώντας στο μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατέψτε τα απαλά με το προηγούμενο μείγμα.
3. Αδειάστε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 20 x 30 εκ. και ψήστε το στους 175 ° , 1 ώρα. Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι, 5΄. Αφαιρέστε το ξύλο κανέλλας και περιχύστε την καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ KAI TO REALFOOD.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.383437135040544.108958.228411203876472/830412383676348/?type=1&theater

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο ““Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι της Αλεξίας ” από την Αλεξία Αλεξιάδου και το “Realfood”!”

  1. Ο/Η Crystal λέει:

    Καλησπέρα! Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πολεντα? Δηλ σιμιγδάλι καλαμποκιού?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *