Λικέρ Καρύδι, από τις Μάγδα Μπουρνά, Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά

7 μέτρια καρύδια τα οποία κόβουμε το Μάιο πριν κάνουν μέσα το κόκκαλο.
1 lt κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
20 γαρύφαλλα

 Εκτέλεση

Πλένουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη ,το κονιάκ και τα γαρύφαλλα.
Τις πρώτες 10 μέρες κουνάμε καθημερινά το βάζο ώστε να λιώσει η ζάχαρη και ύστερα το αφήνουμε σε κάποια ηλιόλουστη γωνιά για 40 μέρες κουνώντας το μια δυο φορές  την εβδομάδα..
Σουρώνουμε το λικέρ και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε .

Τη συνταγή μου την έδωσε η πολύ καλή φίλη και συγχορεύτρια Μαγδα Μπουρνα η οποία έμαθε τη συνταγή αυτή από τη μαμά της .
Μαγδα σε ευχαριστώ πολύ που μου την εμπιστευτηκες!!! <3
Το λικέρ πίνεται και σκέτο αλλά και με παγάκι πιο ευχάριστα.

καλή επιτυχία <3

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1658233364211642/2192622547439385/?type=3&theater



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *