Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 40

Για τους λουκουμάδες:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μπέικιν σόδα
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ουίσκι ή μπράντι
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό
  • ½ κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κούπες καλαμποκέλαιο
  • Κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κούπα μέλι

 

Διαδικασία

Διαλύουμε τη μαγιά σε ½ κούπα χλιαρό νερό και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο προς μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιά, το ουίσκι και τη 1 ½  κούπα νερό.

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου να μην υπάρχουν σβόλοι.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 2 περίπου ώρες για να φουσκώσει.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, το νερό και το μέλι. Βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς. Το διατηρούμε ζεστό.

 Όταν φουσκώσει το μείγμα και διπλασιαστεί, ζεσταίνουμε τις δύο κούπες καλαμποκέλαιο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες από το μείγμα και τους αφήνουμε έναν-έναν μέσα στο λάδι. Τους γυρίζουμε με μια κουτάλα μέχρι να ροδίσουν και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, τοποθετώντας σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Περνάμε τους ζεστούς λουκουμάδες στο σιρόπι, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/604/Loukoumades-me-meli

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *