Muffins μπακλαβά, από την Ηλέκτρα Μαραγκουδάκη και το Electra’s sweetchen!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

….και σε ποιον δεν αρέσει ο μπακλαβάς, πόσο μάλλον αν τον συνδυάσουμε σε εκδοχή muffins ! αφράτο, μυρωδάτο, δροσερό…, γιαμ γιαμ!!

 

Αυτή η συνταγή κάνει 12 standard muffins.

Υλικά


Για την γέμιση
• 1/2 κούπα καρύδι ψύχα
• 1/3 της κούπας ζάχαρη demerara ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και  κρυσταλλική ζάχαρη η  καστανή)
• 1 ½ κ.γ. κανέλα
• 3 κ.σ. βούτυρο λυωμένο



Για τα muffins
• 1 κούπα & 7 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 2 κ.γ. baking powder
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1/4 της κούπας ζάχαρη
• 1 αυγό
• 3 κ.σ. βούτυρο λυωμένο
• 1 κούπα & 2 κ.σ. ξυνόγαλα

Για topping

• Μέλι

 


Οδηγίες 


• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
• Πρώτα ετοιμάζετε την γέμιση, σε ένα μπωλ προσθέστε τα καρύδια, την κανέλα, την ζάχαρη και το βούτυρο και αφήστε στο πλάϊ.
• Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα και την ζάχαρη.
• Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάτε το αυγό, το ξυνόγαλα και το βούτυρο.
• Ρίχνετε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
• Βάζετε λίγο μείγμα στις θήκες των muffins, λίγο γέμιση και ξανά μείγμα.
• Ψήστε στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.

 

elbak2

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


• Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε στην μεταλλική σχάρα. 

 

elbak


• Για topping, βάζετε μέλι.
Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε το μέλι, όταν το σερβίρετε και αφού ζεστάνετε το muffin !

 

12795280_1712027252373989_456079688732155017_n

 

Δείτε το video της συνταγής στο :
https://youtu.be/gvnVQhHJVqA

https://www.facebook.com/electrassweetchen/photos/pcb.1712028085707239/1712027752373939/?type=3&theater

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *