Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρυδόψιχα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σταφίδες ξανθές 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σταφίδες μαύρες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Baking powder 1 φακελάκι
Πορτοκάλι 1 κουτάλι της σούπας μόνο το ξύσμα
Σόδα μαγειρικής 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι μια πρέζα
Ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κανέλα σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού
Γαρύφαλλο σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού
Αλεύρι 1 1/2 κιλό για όλες τις χρήσεις

 

 

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ, την λιωμένη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την πρέζα αλάτι, την κανέλα-γαρύφαλλο, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Εναλλακτικά μπορούμε να την καλύψουμε με σάλτσα σοκολάτας.

 

Σάλτσα σοκολάτας: ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, 1 ποτήρι νερό, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 1 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο, 2 βανίλιες και τα βράζουμε όλα μαζί, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά την ρίχνουμε πάνω στην καρυδόπιτα.

 

http://www.chefoulis.gr/νηστίσιμη-καρυδόπιτα/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *