Υπέροχο νηστίσιμο πολίτικο γλυκό, Ισλί. από την Αρετή Βαρδάκα και το “Bon appetit” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΥΛΙΚΑ: ΖΥΜΗΣ

3 φλυτ. βούτυρο φυτίνη λειωμένο

2 φλυτ. ζεστό νερό

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι μπέϊκιν

1 κιλό αλεύρι μαλακό ( το μπλέ )

ΓΕΜΙΣΗ:

1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα

1 φούχτα ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΣΙΡΟΠΙ:

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

στο δέσιμο τον χυμό 1/2 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης.Παίρνουμε ένα κομματάκι λίγο μεγαλύτερο απο ένα καρύδι και κάνουμε ένα δισκάκι στην παλάμη μας. Βάζουμε μέσα γέμιση, το κλείνουμε και προσπαθούμε να του δώσουμε τρίγωνο σχήμα.

Με το ειδικό τσιμπιδάκι δημιουργούμε τα σχέδια.

Τοποθετούμε στο ταψί, βάζοντας λαδόκολλακαι τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *