Παγωτό γερμάς απο τον Ακη Πετρετζίκη!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/492

Αρωματικό όσο δεν παίρνει και εύκολο!
Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ώρες κ 0 λεπτά
Κόστος: 5.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή

Υλικά
4 γερμάδες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
3 κούπες Κρέμα γάλακτος
6 Κρόκοι
2/3 κούπα Ζάχαρη κρυσταλλική

Βάζουμε τους γερμάδες χωρίς τα κουκούτσια και το χυμό λάιμ σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιούμε και περνάμε από μια σήτα για να μην περάσουν τα φλούδια και χοντρά κομμάτια και δεν γίνει απαλό το παγωτό μας. Περίπου παίρνουμε μια κούπα φρέσκου πουρέ.

Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα. Αυτό μπορεί να πάρει κανένα δεκάλεπτο. Αφήνουμε το μείγμα εκτός φωτιάς να κρυώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ανακατεύουμε τον πουρέ με το μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε σε παγωτομηχανή μέχρι να ετοιμαστεί το παγωτό.

Εναλλακτικά βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και σε μια ώρα το περνάμε από το μίξερ. Παγώνουμε για 30 λεπτά και επαναλαμβάνουμε το χτύπημα.. το ίδιο και μισή ώρα μετά…

χαμηλή θερμοκρασία και συνεχές ανακάτεμα για να μην γίνουν τα αυγά ομελέτα..

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *