Baked Alaska (παγωτό της φωτιάς )- Baked Alaska by Akis and akispetretzikis.com!
Συστατικά
Για τη μαρέγκα
150 γρ. ασπράδια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
Για το γλυκό
1 κιλό παγωτό της αρεσκείας σας
παντεσπάνι έτοιμο ψημένο
20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Οικογενειακή
Μερίδα/ες
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Το παγωτό αυτό μπορεί να γίνει και σε ατομικές μερίδες αλλά και σαν μεγάλο για όλη την οικογένεια.. Δεν αλλάζει κάτι στη συνταγή.. Εδώ σαν δίνουμε τη συνταγή για το οικογενειακό.
Παίρνουμε ένα μπολ ικανό να χωρέσει ένα κιλό παγωτό.
Καλύπτουμε με μεμβράνη όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ και ρίχνουμε το παγωτό μέσα πιέζοντας καλά απο πάνω για να εφαρμόσει καλά γύρω γύρω στο μπολ.
Κόβουμε ένα παντεσπάνι στη διάμετρο του μπολ και το τοποθετούμε πάνω απο το παγωτό πιέζοντας καλά για να εφαρμόσει και αυτό.
Βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη για 1 ώρα.
Μόλις το βγάλουμε, το ξεφορμάρουμε έτσι ώστε το παντεσπάνι να βρίσκεται στο πάτο ενός πιάτου.
Βάζουμε το παγωτό ξανά στη κατάψυξη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο μέγιστο στο γκριλ.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη μαρέγκα σε μίξερ με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα, εκτός από την άχνη ζάχαρη.
Μετά από 5΄ή μέχρι η μαρέγκα μας να έχει σφίξει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα εκτός μίξερ με μια σπάτουλα.
Βάζουμε μαρέγκα πάνω από το παγωτό με ένα κορνέ (προσέχοντας να μη μείνει καθόλου παγωτό ακάλυπτο) και ψήνουμε τις αλάσκες σε full φούρνο για 4-5΄ μέχρι που χρυσίσει απο πάνω. Αλλιώς αν έχουμε ένα φλόγιστρο μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθειά του χωρίς να βάλουμε το γλυκό στο φούρνο
Tip
Εάν δούμε ότι σε 4-5 λεπτά δεν παίρνει χρώμα, μη το ψήσετε άλλο γιατί θα αρχίσει να λιώνει το παγωτό! Επίσης εαν δεν έχετε σκοπό να το σερβίρετε εκείνη την ώρα μη το ψήσετε αλλά διατηρήστε το στη κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα που θα το σερβίρετε!
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
20 minutes
Preparation Time
4
Portion(s)
1
Difficulty
Method
We take a bowl that holds 1 kilo of ice cream.
Cover the whole inside of the bowl with plastic wrap and place the ice cream inside and press the ice cream down well to take the shape of the bowl.
Cut one of the sponge cakes in the shape of the bowl and place it over the ice cream and press down well to take form of the bowl.
Place in the freezer for 1 hour.
As soon as we remove it from the freezer we remove the ice cream from the bowl with the sponge cake on the bottom.
Place it back in the freezer
Preheat the oven on the highest temperature.
Beat all the ingredients (except the powder sugar) for the meringue in a stand mixture on high with the whisk attachment.
After 5 minutes we add the powder sugar and fold in with a spatula for 10 seconds.
Spread the meringue over the ice cream base very well leaving no openings and making sure the ice cream is covered. Place in the oven and bake for 4-5 minutes until the meringue has a golden color.
Tip
If we don’t see the meringue turning color in 4-5 minutes don’t continue to cook because the ice cream will melt. If you aren’t planning to serve the desert immediately leave it in the freezer and bake it when it’s time to serve!!!
Αφήστε μια απάντηση