Μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης γεμιστός με παγωτό καϊμάκι, από το Παραδοσιακό Χειροποίητο Φύλλο Κρούστας Καταιφι Και Σφολιατας Μυλωνα!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
120 γρ. βούτυρο 
120 γρ. φιστίκι Αιγίνης
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ:
– 400 γρ. γάλα
– 600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
– 200 γρ. ζάχαρη άχνη
– 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 3 γρ. μαστίχα τριμμένη
– 20 γρ. σαλέπι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
325 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
40 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ:
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και παίρνουμε από την επιφάνεια 120 γρ. καθαρό βούτυρο.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε δύο δίσκους 24 εκατοστών, δηλαδή στο μέγεθος του ταψιού. Αλείφουμε τα μισά φύλλα ένα-ένα με το καθαρό βούτυρο και τα τοποθετούμε στο ταψί. Σκορπίζουμε πάνω τους το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
Βουτυρώνουμε και τοποθετούμε πάνω στο φιστίκι τα υπόλοιπα φύλλα. Αφήνουμε το μπακλαβά στο ψυγείο για λίγη ώρα για να παγώσει το βούτυρο και να κοπεί ευκολότερα σε μερίδες. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Ψήνουμε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140οC-150°C για δύο περίπου ώρες.

Ετοιμάζουμε το παγωτό καϊμάκι ανακατεύοντας το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το σαλέπι και το μαστιχέλαιο. Αδειάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης ή σε ένα μεταλλικό μπωλ, το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.

Λίγο πριν βγάλουμε τον μπακλαβά από το φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για δύο λεπτά. Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες. Αφαιρούμε τα επάνω φύλλα από κάθε κομμάτι, βάζουμε το παγωτό και ξανασκεπάζουμε με τα φύλλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://www.facebook.com/fyllomylona/photos/a.284529885048233.1073741828.284505475050674/456059841228569/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Παραδοσιακο Χειροποιητο Φυλλο Κρουστας Καταιφι Και Σφολιατας Μυλωνα.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *