Τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα – Caramel Cream and Cookie Ice Cream Cake, by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8-10
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά
  • 2 συσκευασίες καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα  (κρύα από το ψυγείο)
  • 400 γρ. μπισκότα με γέμιση (36 τμχ.)
  • 150 γρ. φιστίκια αλατισμένα (75 γρ. + 75 γρ.)

Για το σερβίρισμα

  • λιωμένη σοκολάτα
  • έξτρα φιστίκια αλατισμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ένα κουτί κρύο καραμελωμένο γάλα.
  • Χτυπάμε για 5-6 λεπτά με ένα μίξερ χειρός με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει μορφή γιαουρτιού. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και στρώνουμε 16 γεμιστά μπισκότα στη βάση.
  • Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε να πάει παντού.
  • Πάνω από την κρέμα με ένα 1 κ.γ. απλώνουμε διάσπαρτες κουταλιές από το 2οκαραμελωμένο γάλα.
  • Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια και από πάνω συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τέλος τοποθετούμε και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει καλά.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και έξτρα φιστίκια.

 

https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/toyrta-pagwto-karamela-me-mpiskota

Caramel Cream and Cookie Ice Cream Cake

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8-10
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Ingredients
  • 350 g heavy cream 35% fat, chilled
  • 2 cans dulce de leche, chilled
  • 400 g sandwich cookies (36 P)
  • 150 g peanuts, salted (75 g + 75 g)

To serve

  • melted chocolate
  • extra salted peanuts
Method
  • In a bowl, add the chilled heavy cream and the chilled dulce de leche.
  • Beat with a hand mixer for 5-6 minutes using the whisk attachment, until the mixture becomes fluffy and the texture is like yogurt. Set the cream aside.
  • Line a 20 cm round spring form pan with parchment paper and add a layer of cookies.
  • Add half of the cream over the cookies with a spatula. Spread and smooth the surface.
  • Drop teaspoons of the second can of dulce de leche in various places over the cream.
  • Sprinkle with half of the salted peanuts and cover with the remaining cream.
  • Sprinkle with the remaining salted peanuts and cover another layer of cookies.
  • Place in freezer for at least 6 hours to freeze.
  • When ready, turn out of pan and cut into pieces.
  • Serve with melted chocolate and extra salted peanuts.

https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/toyrta-pagwto-karamela-me-mpiskota

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *