Δροσιστικά μπισκότα ροδάκινου με παγωτό, από την “Αλλατίνη-Χειρονομία αγάπης”

Υλικά
Για τα μπισκότα :
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
455 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
3/4 του φλιτζανιού γάλα


Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα


1 κιλό φρέσκα ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια, ξεφλουδισμένα και κομμένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ ροδάκινο, προαιρετικό
1 κύπελλο παγωτό βανίλια
μέντα, για το γαρνίρισμα

 


Εκτέλεση:


Προθερμάνετε το φούρνο στους 220o C . Βουτυρώστε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε το μέχρι να ανακατευτούν καλά το αλεύρι και το βούτυρο και να κάνουν ένα παχύ μείγμα. Σιγά- σιγά προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώστε τη ζύμη σας.Προσεκτικά διαμορφώστε το πάχος που θέλετε. Με την βοήθεια ενός ποτηριού κόψτε σε σχήμα μπισκότου την ζύμη ( θα βγούν περίπου 12 μπισκότα). Τοποθετήστε τα στο φούρνο ( σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί) και ψήστε για 15 λεπτά στους 160οC μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ ρίξτε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια με τον χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ ροδάκινο και ανακατέψτε.
Κόψτε τα μπισκότα παράλληλα στη μέση και τοποθετήστε μέσα 2 μικρές κουταλιές μπάλες παγωτού . Στην κορυφή του παγωτού θα βάλετε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και ρίξτε τους από πάνω λίγο από το σιρόπι . Στη συνέχεια θα βάλετε το πάνω μέρος του μπισκότου και μπορείτε να το γαρνίρετε με ψιλοκομμένο δυόσμο.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *