DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Σε 15 μόλις λεπτά μπορείτε να φτιάξετε την πιο ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ και να εντυπωσιάσετε τους πάντες!

Εχετε μπισκότα και ένα έτοιμο κέικ σοκολάτας και παγωτό και βύσσινα φτιάξτε αυτή την καταπληκτική τούρτα παζλ !

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για από πάνω

  • 1 έτοιμο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια βύσσινα κομπόστα στραγγισμένα

Για τη βάση

  • 4 κουτ. σουπ. κακάο
  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 φλιτζάνι φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό παγωτό σοκολάτα
  • 1/2 κιλό παγωτό βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη βάση. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και τα τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μπισκότα, που έχετε προηγουμένως σπάσει με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια, τα φουντούκια και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα 25×25 εκ. και το απλώνετε μια σπάτουλα ώστε να είναι παντού ισόπαχο. Τοποθετείτε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

2. Βγάζετε την φόρμα απο το ψυγείο και με ένα κουτάλι ρίχνετε εναλλάξ 1 κουταλιά παγωτό βανίλια και μια κουταλιά παγωτό σοκολάτα σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό σαν σκάκι. Απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα το παγωτό να είνια παντού ισόπαχο. Καλύπτετε την τούρτα με τις φέτες του κέικ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

3. Βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο αραδιάζετε στην επιφάνειά της τα βύσσινα κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για ακόμα πιο πλούσια γεύση επιλέξτε παγωτό παρφέ.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/kalokairina-glyka/recipe/866

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.