Εύκολο παγωτό χειροποίητο μπισκότο, από την καταπληκτική Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς αβγά και βράσιμο, μόνο με γάλα σε τρεις μορφές: κρέμα γάλακτος, εβαπορέ και ζαχαρούχο. Τα μπισκότα θα τα φτιάξουμε μόνοι μας και θα είναι με βούτυρο, κακάο και σοκολάτα. Τα μισά θα τα βάλουμε στο παγωτό, τα υπόλοιπα θα τα σερβίρουμε με τον καφέ.

 Υλικά για ένα μπολ ενάμιση λίτρου περίπου

  • 400ml κρέμα γάλακτος ARLA
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα ή άλλο της επιλογής σας
  • 2 βανίλιες
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ

 Για τα μπισκότα

  • 125γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 170γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τα μπισκότα: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε τo αβγό.
  2. Ύστερα ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και μετά το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να το πάρει όλο.
  3. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν κι αυτά στη ζύμη.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Παίρνετε μικρές  ποσότητες  ζύμης και πλάθετε μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού καρυδιά. Τις πατάτε λίγο να πλατύνουν και τις αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα πλατύνουν στο ψήσιμο τα κούκις.
  5. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
  6. Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προς το τέλος προσθέτετε και το λικέρ. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  7. Τώρα το μείγμα σας έχει φουσκώσει κι αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σπάζετε μέσα 10-15 κούκις και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  8. Σερβίρετε κόβοντας σε μπάλες με το ειδικό σκουπ και γαρνίροντας με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sweetly.gr/2017/06/efkolo-pagoto-biscotto/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *