Εύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή σε 4 γεύσεις, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Kαλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Δεν γίνεται!
 
Καλοκαίρι και παγωτό πάνε μαζί!
Από μικρά παιδιά έχουμε καταναλώσει τόνους παγωτού! Παίζοντας ανέμελα το καλοκαίρι, μετά το μπάνιο στην θάλασσα, το απόγευμα όταν οι μεγάλοι απολάμβαναν τον καφέ τους, όταν μαζευόμασταν με φίλους και φίλες για να παίξουμε στην γειτονιά,… ωραίες αναμνήσεις!
 
Πλέον μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας! Στο σπίτι, με 3 μόνο υλικά, πανεύκολα και χωρίς παγωτομηχανή! Για όλους! …όχι μόνο για τα παιδιά!;)
Μετά από αυτήν την συνταγή δεν θα υπάρχει σπίτι χωρίς το δικό του σπιτικό, χειροποίητο παγωτό!
Εμείς σας προτείνουμε την βασική συνταγή. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να προσθέσετε μέσα και όποιο άλλο υλικό σας αρέσει! 
Ετοιμάστε το και κάντε την πιο ωραία και νόστιμη καλοκαιρινή έκπληξη σε όλους!

Υλικά:
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35-37% λιπαρά),  κρύα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί (περίπου 2-3 λεπτά).
2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
3. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να το χωρίσουμε και να του δώσουμε ότι γεύση μας αρέσει.

4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή για μια νύχτα. Έπειτα είναι έτοιμο για κατανάλωση!!

Παγωτό σοκολάτα:

Ακολουθούμε τα ίδια βήματα απλά πριν προσθέσουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε 2-3 κ.σ. κακάο στο ζαχαρούχο και έπειτα το προσθέτουμε στη σαντιγί.

Παγωτό βανίλια:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά πριν προσθέσουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε σπόρους από ένα λοβό βανίλιας στο ζαχαρούχο και έπειτα το προσθέτουμε στη σαντιγί.

Παγωτό σοκολάτα με μπεζέδες:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και μόλις ολοκληρώσουμε προσθέτουμε στο μείγμα λιωμένη σοκολάτα και θρυμματισμένους μπεζέδες.

Παγωτό με μαρμελάδα φράουλα και μπεζέδες:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και μόλις ολοκληρώσουμε προσθέτουμε στο μείγμα μαρμελάδα και θρυμματισμένους μπεζέδες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Tips:

Η συνταγή που σας δίνουμε είναι η βασική συνταγή, εσείς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως βάση και να κάνετε δικές σας γεύσεις. Μπορείτε να προσθέσετε:
τριμμένα μπισκότα, κομματάκια σοκολάτας, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρέσκα φρούτα, σιρόπια, μαρέγκες, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο εσείς θέλετε!!

Καλή επιτυχία!

http://www.foodstates.gr/2015/07/blog-post.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *