VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Αυτό το παγωτάκι θα το λατρέψετε! Εγώ προσωπικά μόνο αυτό φτιάχνω και το τσακίζουμε μικροί και μεγάλοι άφοβα!

Μπορείτε να το κάνετε και με light γάλα αλλά και με πλήρες. Η απόφαση δική σας. Γίνεται εξίσου καλό και με τα δύο.

Είναι τόσο εύκολο, δεν θέλει ούτε αυγά ούτε άλλα «βαριά» υλικά.

Υλικά:

1 κουτί γάλα εβαπορέ
250 ml γάλα φρέσκο.
1 κούπα ζάχαρη (Εαν σας αρέσει πολύ γλυκό, εγώ προσωπικά βάζω λιγότερο – επίσης θέλω να το δοκιμάσω σε γεύση και με στέβια)
1 βανίλια
Προαιρετικά διάφορα καλούδια για να βάλετε μέσα.
Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίξτε όλο το γάλα και τη βανίλια και τοποθετήστε στην κατάψυξη. Μετά απο καμιά ωρίτσα θα δείτε να έχει κάνει απο πάνω κρυσταλλάκια. Θέλουμε να έχει παγώσει πολύ το γάλα αλλά όχι να έχει πήξει. Βγάζετε το μπωλ απο την κατάψυξη και χτυπάτε με το μίξερ 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μία κρέμα πηχτή (πώς φτιάχνουμε το αφρόγαλα για τον εσπρέσσο; Ε κάπως έτσι). Προσοχή δεν θέλει πολύ χτήπημα! Σταδικά ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά απο μισή ωρίτσα βγάζουμε το λεκανάκι και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα με μία σπάτουλα. Ξαναβάζουμε κατάψυξη. Μπορούμε να το αφήσουμε έτσι να παγώσει μέχρι τέλους ή να ξανακάνουμε ένα ανακάτεμα αμα το θυμηθούμε.
Εαν θέλετε να βάλετε μέσα κομμάτάκια σοκολάτας μπισκότα ή οτι άλλο το κάνετε μετά το πρώτο ανακάτεμα για να μπορούν να σταθούν και να μην πέσουν στον πάτο, δηλαδή να έχει σφίξει καμπόσο. Εγώ να πω την αλήθεια βάζω μερέντα και γίνεται μούρλια!
Αύριο θα επιχειρήσω να βάλω μέσα πολτοποιημένες φράουλες καθώς μου το ζήτησε ο μικρός μου!
Η υφή του παγωτού είναι κανονική κρέμα και η γεύση πεντανόστιμη! Εγώ προσωπικά μόνο αυτό φτιάχνω γιατί θεωρώ οτι είναι απο τους πιο ασφαλείς και υγιεινούς τρόπους να φας παγωτό!
Αφήνετε το παγωτάκι σας να παγώσει καλά και σερβίρετε!
Δείτε εδώ πώς μπορείτε να τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας σε σπιτικά χωνάκια απο τα χεράκια σας!
Καλή επιτυχία!
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.