Εύκολο παγωτό μωσαϊκό από το sintayes.gr!
Σε ποιόν δεν αρέσει το μωσαϊκό; Πόσο μάλλον ένα παγωτό μωσαϊκό!!! Μία συνταγή για παγωτό κορμού σοκολάτας που δεν απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής και γίνεται πανεύκολα!
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
- 1 φάκελος ΓΙΩΤΗΣ μους κακάο/σοκολάτα
- 1 ποτήρι (περίπου 220 ml) πλήρες γάλα (όχι light)
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 225 gr
- 1/2 κούπα (περίπου 100 gr) ζάχαρη
- 2-3 κουταλιές της σούπας (περίπου 30 ml) κονιάκ/μπράντι
Εκτέλεση συνταγής
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Τοποθετούμε το γάλα εβαπορέ για 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει. Το εβαπορέ πρέπει να έχει μείνει στην κατάψυξη για να αφρατέψει κατά το χτύπημα.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το πλήρες γάλα και αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους κακάο. Χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σοκολατένια σαντιγί.
- Στο μεταξύ, παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ένα-ένα, ρίχνοντάς τα σε ένα μεγάλο πιάτο (όπως κάνουμε και με τον κανονικό κορμό σοκολάτας).
- Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με τις 2-3 κουταλιές κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα.
- Ρίχνουμε και τη σαντιγί στη λεκάνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Μόλις πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Μετά από μια ώρα, βγάζουμε το μεταλλικό μπολ από την κατάψυξη και αδειάζουμε σε αυτό τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη ή στο ίδιο το μπολ ή το τοποθετούμε σε λαδόκολλα και του δίνουμε που θέλουμε . Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες και το παγωτό μας είναι έτοιμο!
Πηγή: http://icecream.turborecipes.com
https://www.sintayes.gr/syntages/efkolo-pagoto-mosaiko/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό φράουλα, από την ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Μωσαϊκό σεμιφρέντο, από το sintayes.gr!
Ελαφρύ παγωτό με λίγες θερμίδες μόνο με γάλα (μόνο 3 υλικά), από το DIY φτιάξτο μόνος σου - toftiaxa...
Παγωτό Μπανάνα με 3 Υλικά και Σοκολάτα(Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Κέικ μωσαϊκό ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ(VIDEO), από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Πανεύκολο παγωτό βερίκοκο ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση