Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Εξωτικό παγωτό. Μάνγκο ανανά και καρύδα, ένας υπέροχος συνδυασμός εξωτικών φρούτων, που σας δίνει μία υπέροχη γεύση εξωτικού παγωτού. Η συνταγή είναι δικιά μου, αποκλειστικά για το sintagespanos.

 

Υλικά: 

500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
100 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
200 γρμ. ανανά φρέσκο
60 γρμ. μάνγκο
50 γρμ. γάλα καρύδας
50 γρμ. μέλι
3 κουτ. σ. καρύδα τριμμένη
1 μέτρια καρύδα, (για το γάλα της, και την ψίχα)

 

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε καλά τον ανανά και το μάνγκο, προσθέτουμε και το μέλι, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ανοίγουμε 2 τρύπες στην καρύδα και παίρνουμε το γάλα της. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Την αφαιρούμε από τον εξωτερικό φλοιό, και με ένα κοφτερό μαχαιράκι, η με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα μήλα, αγγούρια, κ.λ.π. αφαιρούμε καλά την φλούδα. Κόβουμε την ψίχα κομμάτια, και την ψιλοκόβουμε αρκετά καλά στο μούλτι. Παίρνουμε 3 κουταλιές, και την υπόλοιπη την φυλάμε για άλλες χρήσεις. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία, παίρνουμε έτοιμη τριμμένη καρύδα.
Χτυπάμε τις κρέμες, το ζαχαρούχο, και το γάλα καρύδας στο μίξερ, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας «πεταχτεί» το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τον πολτό ανανά/μάνγκο, και την τριμμένη καρύδα, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε εκεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν όχι, το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες, και μετά το χτυπάτε για 3-4 λεπτά, και ξανά ανά 1 1/2 – 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρουμε με σιρόπι τις αρεσκείας μας, και με ότι άλλο θέλουμε φιστίκι, αμύγδαλο, φέτα ανανά, μάνγκο, κ.λ.π.

 

Tips:
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης, -18 έως -20 C.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *