Creta Carob
Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:5′
Έτοιμο σε:3:0′

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ. σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη

 

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να πάρετε ένα μίγμα αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι. Προσέχετε όμως, μη χτυπήσετε περισσότερο τα υλικά σας γιατί το μίγμα θα κόψει.

Ρίχνετε τη σοκολάτα στο μπολ με τα υλικά που χτυπήσατε και ανακατεύετε καλά ώσπου αυτά να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες για να κρυώσει καλά.

Αφού το μίγμα κρυώσει καλά, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή το μεταφέρετε κατευθείαν στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά δύο ώρες μια δυο φορές για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι.

 

image_pdfimage_print

Related Posts

2 Comments

  1. Sophia

    Μπορούμε να μεταχειριστούμε κάποιο άλλο γάλα εκτός απο ζαχαρούχο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *