Bolero-Biodiet

Frozen yogurt με μέλι, καρύδια και σοκολάτα. Μια υπέροχη, απλή στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) που καταφέρνει να παντρέψει αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο, του κλασικού, γιαούρτι με μέλι και καρύδια, σε μία από τις τελευταίες τάσεις της εποχής μας.. Το frozen yogurt… Απλός και ξεκάθαρος συνδυασμός υλικών, με μια γεύση όλο ουσία που ευφραίνει…

 

Χρόνος: 15 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, τη σοκολάτα και τη κανέλα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει.
  2. Το παγωτό σε παγωτομηχανή: Μετά τη 1 ώρα αδειάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Πέντε (5) λ περίπου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτουμε και τα καρύδια. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες να σφίξει.
  3. Το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με τα χτυπήματα. Δηλαδή, μόλις φτιάξουμε το μείγμα, το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να σφίγγει, το χτυπάμε 5 φορές ανά 30 λεπτά να αφρατέψει. Στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και τα καρύδια.
  4. Σερβίρουμε το παγωτό γαρνιρισμένο με επιπλέον καρύδια και σταγόνες σοκολάτας,  γαρνιρισμένο με μέλι και [προαιρετικά] με λίγο σιρόπι σοκολάτας.

ςςςςς

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/frozen-yogurt-me-meli-karidia-ke-sokolata/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=447241c8c0-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-447241c8c0-242767229

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *