VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Μια συνταγή δροσερή και αέρινη με γεύση καλοκαιριού. Εύκολη στην παρασκευή της και εντυπωσιακή στο σερβίρισμα. Αντί για lime μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι στη μισή ποσότητα του lime γιατί θα βγει πολύ ξυνό.

10 Λεπτά
4 Μερίδες

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ξύσμα λάιμ (μοσχολέμονο)
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκος χυμός lime
  • 1½ φλ. τσαγιού ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι ή αναψυκτικό με γεύση λεμόνι
  • 6 φράουλες πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. λευκό ρούμι

 

Εκτέλεση

Για τη σπιτική γρανίτα φράουλα, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη μέντα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 5΄.

Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό μοσχολέμονου, το ανθρακούχο νερό, τις φράουλες και το ρούμι και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε σκεύος στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει (μερικές ώρες), όπως τα παγωτά.

Το ξύνουμε με πιρούνι να αφρατέψει και το χτυπάμε για 2΄-3΄ με μίξερ χειρός. Το ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε τη γρανίτα όπως τα παγωτά.

 

http://www.argiro.gr/recipe/granita-kokteil/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.