Γρανίτα με σοκολάτα και δυόσμο, από την NESTLÉ DESSERΤ και το glikessintages.gr!

  • 500 ml νερό
  • 20 φύλλα δυόσμο φρέσκο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.

 

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει.
  2. Πλύνετε τα φύλλα δυόσμου και τα βάλτε τα στον πάτο μιας άλλης κατσαρόλας μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Ρίξτε το καυτό νερό από πάνω και σκεπάστε με μια μεμβράνη. Αφήστε για 10 λεπτά εκτός φωτιάς να βγάλει τα αρώματα του ο δυόσμος.
  4. Ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα.
  5. Σουρώστε το νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση.
  6. Αποσύρετε και προσθέστε τη κουβερτούρα. Αφήστε το σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί (22Χ30 εκ). Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  8. Ανακατέψτε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι για να μη δημιουργούνται παγάκια στις άκρες. Το αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με θρυμματισμένο πάγο.
  9. Πριν σερβίρετε, αφήστε την γρανίτα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύσετε την με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

 

 

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/Granita-me-sokolata-kai-duosmo



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *