DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Χάρις στο  έτοιμο καραμελωμένο γάλα φτιάχνουμε  σε 5 λεπτά πανεύκολο,  υπέροχο βελούδινο παγωτό καραμέλα! Απλά  υπομονή για να παγώσει!

 

 

Υλικά (για περίπου 2,5  λίτρα παγωτό)

1  Φυτική κρέμα γάλακτος Torre (500 ml)   torre-cream

1 έτοιμο καραμελωμένο γάλα  ( 397 gr)

400 ml    φλυτζάνια γάλα φρέσκο κρύο  3.5%   λιπαρά

 

 

Οδηγίες

 

Στο κάδο του mixer χτυπάμε στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να «στέκεται».

Σταματάμε το mixer.

Προσθέτουμε  το έτοιμο καραμελωμένο γάλα και  συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε  σιγά σιγά  και το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει αφράτο.

Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Αυτό είναι όλο! Δεν χρειάζεται να το ξαναχτυπήσουμε!

Εχουμε ένα βελούδινο σπιτικό παγωτό καραμέλα  πολύ γρήγορα και πανεύκολα!

Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μίγμα μας καραμελωμένους ξηρούς καρπούς!

Για  τους  καραμελωμένoυς ξηρούς καρπούς: 

150 γρ.  ξηροί καρποί (αμύγδαλα  ψημένα ανάλατα  χωρίς φλούδα χοντροκομμένα , καρύδια χοντροκομμένα, &  φουντούκια)

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη η καστανή

30 ml νερό

1 κουταλάκι βούτυρο ανάλατο.

Για να καραμελώσουμε τους ξηρούς καρπούς:

Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι, ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις αρχίζει το μίγμα να βράζει προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μέσα τα χοντροκομμένα αμύγδαλα,καρύδια & φουντούκια. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη ξύλινη σπάτουλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να καραμελώσουν.

Αφού κρυώσουν τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και το παγώνουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.