Ιταλική τούρτα Semifreddo – Italian Cake: Τorta Semifreddo, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτό το γλυκό ήταν την πρώτη φορά που βρέθηκα στη Βερόνα για την παρουσίαση του show της Intimissimi! H ιδέα είχε τρυπώσει στο μυαλό μου και το μόνο που έμενε ήταν να ψάξω τη συνταγή!

Italian Cake Τorta, τούρτα, σεμιφρέντο, μαρμελάδα, παντεσπάνι, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan Semifreddo

Υλικά
Για το παντεσπάνι

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • ¼ φλιτζάνι μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις

Για το σεμιφρέντο

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα της αγαπημένης σου γεύσης

Italian Cake Τorta, τούρτα, σεμιφρέντο, μαρμελάδα, παντεσπάνι, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan Semifreddo

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα και στρώνουμε με λαδόκολα μια λαμαρίνα.
  • Με ένα πινέλο το αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με ένα σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργούμε ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους.
  • Ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα, ξεκολλάμε το χαρτί προσεκτικά και το τυλίγουμε ρολό μαζί με την πετσέτα από τη μεγάλη πλευρά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το παντεσπάνι το σχήμα του ρολού.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και το σεμιφρέντο: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  • Το μείγμα θα φουσκώσει και θα αφρατέψει πολύ.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.

Italian Cake Τorta, τούρτα, σεμιφρέντο, μαρμελάδα, παντεσπάνι, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan Semifreddo

Για το στήσιμο της τούρτας

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Ντύνουμε με πλαστική μεμβράνη ένα μεγάλο στρογγυλό μπολ.
  • Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, το αλείφουμε με τη ή τις μαρμελάδες της επιλογής μας και το ξανατυλίγουμε σε ρολό.
  • Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου ένα εκατοστό και ξεκινώντας από τον πάτο του μπολ, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του.
  • Ρίχνουμε μέσα το σεμιφρέντο και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ρολά.
  • Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά το σεμιφρέντο.
  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Διατηρούμε το γλυκό στην κατάψυξη.

Italian Cake Τorta, τούρτα, σεμιφρέντο, μαρμελάδα, παντεσπάνι, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan Semifreddo

Ingredients
For the cake

  • 4 eggs
  • 1 cup sugar
  • 1 cup flour
  • 2 vanillas
  • ¼ cup jam (various flavors)

For the semifreddo

  • 1 can cream fresh
  • 1 milk condensed
  • 300 gr. cream cheese
  • ½ cup of your favorite jam

Directions

  • Preheat the oven to 175°C in air and lay  grease-proof paper on a pan.
  • Use a brush to coat it with corn oil.
  • Beat eggs in mixer with sugar and vanilla for about 10 minutes until the mixture gets white.
  • Stop the mixer and add the flour throwing it like rain over the mixture, stirring gently with a silicone spatula until it gets homogenous.
  • Pour the mixture into the pan and use a spatula to straighten it and create a layer that is the same thick everywhere.
  • Bake the cake in the preheated oven for 15-20 minutes, until it gets a nice golden color.
  • Remove from the oven, invert onto towel, carefully tear away the paper and wrap it in roll with the towel.
  • Allow to cool completely while wrapped so it keeps the shape of the cake roll.
  • Meanwhile prepare the semifreddo: Beat the cream fresh in the mixer for 5 minutes until fluffy.
  • Pour the condensed milk, vanilla and keep beating for 2-3 minutes. The mixture will rise and get really fluffy.
  • Add the cream cheese and beat a little more so it is completely integrated.
  • Finally add the jam and beat until the mixture is homogenous.

For the set up of the cake

  • Dress a large round bowl in plastic wrap.
  • Unwrap the cake, coat it with jam of your choice and rewind roll.
  • of the bowlCut the roll into slices with a thickness of about one centimeter and cover the entire surface starting from the bottom.
  • Pour the semifreddo and cover with the remaining rolls.
  • Allow the cake in the freezer until the semifreddo is frozen very well.
  • Remove the cake on a platter and remove the membrane.
  • Reserve the dessert in the freezer.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/07/22/italian-cake-%CF%84orta-semifreddo/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *