Ιταλική τούρτα Semifreddo – Italian Cake: Τorta Semifreddo, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
Η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτό το γλυκό ήταν την πρώτη φορά που βρέθηκα στη Βερόνα για την παρουσίαση του show της Intimissimi! H ιδέα είχε τρυπώσει στο μυαλό μου και το μόνο που έμενε ήταν να ψάξω τη συνταγή!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 2 βανίλιες
- ¼ φλιτζάνι μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις
Για το σεμιφρέντο
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- ½ φλιτζάνι μαρμελάδα της αγαπημένης σου γεύσης
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα και στρώνουμε με λαδόκολα μια λαμαρίνα.
- Με ένα πινέλο το αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με ένα σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργούμε ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους.
- Ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα, ξεκολλάμε το χαρτί προσεκτικά και το τυλίγουμε ρολό μαζί με την πετσέτα από τη μεγάλη πλευρά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το παντεσπάνι το σχήμα του ρολού.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και το σεμιφρέντο: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Το μείγμα θα φουσκώσει και θα αφρατέψει πολύ.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
Για το στήσιμο της τούρτας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Ντύνουμε με πλαστική μεμβράνη ένα μεγάλο στρογγυλό μπολ.
- Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, το αλείφουμε με τη ή τις μαρμελάδες της επιλογής μας και το ξανατυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου ένα εκατοστό και ξεκινώντας από τον πάτο του μπολ, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του.
- Ρίχνουμε μέσα το σεμιφρέντο και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ρολά.
- Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά το σεμιφρέντο.
- Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Διατηρούμε το γλυκό στην κατάψυξη.
Ingredients
For the cake
- 4 eggs
- 1 cup sugar
- 1 cup flour
- 2 vanillas
- ¼ cup jam (various flavors)
For the semifreddo
- 1 can cream fresh
- 1 milk condensed
- 300 gr. cream cheese
- ½ cup of your favorite jam
Directions
- Preheat the oven to 175°C in air and lay grease-proof paper on a pan.
- Use a brush to coat it with corn oil.
- Beat eggs in mixer with sugar and vanilla for about 10 minutes until the mixture gets white.
- Stop the mixer and add the flour throwing it like rain over the mixture, stirring gently with a silicone spatula until it gets homogenous.
- Pour the mixture into the pan and use a spatula to straighten it and create a layer that is the same thick everywhere.
- Bake the cake in the preheated oven for 15-20 minutes, until it gets a nice golden color.
- Remove from the oven, invert onto towel, carefully tear away the paper and wrap it in roll with the towel.
- Allow to cool completely while wrapped so it keeps the shape of the cake roll.
- Meanwhile prepare the semifreddo: Beat the cream fresh in the mixer for 5 minutes until fluffy.
- Pour the condensed milk, vanilla and keep beating for 2-3 minutes. The mixture will rise and get really fluffy.
- Add the cream cheese and beat a little more so it is completely integrated.
- Finally add the jam and beat until the mixture is homogenous.
For the set up of the cake
- Dress a large round bowl in plastic wrap.
- Unwrap the cake, coat it with jam of your choice and rewind roll.
- of the bowlCut the roll into slices with a thickness of about one centimeter and cover the entire surface starting from the bottom.
- Pour the semifreddo and cover with the remaining rolls.
- Allow the cake in the freezer until the semifreddo is frozen very well.
- Remove the cake on a platter and remove the membrane.
- Reserve the dessert in the freezer.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2014/07/22/italian-cake-%CF%84orta-semifreddo/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Oreo banana semifreddo από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Σεμιφρέντο Μόκα , από τον chef Δημήτρη Πολίτη και το dimitrispolitis.gr!
Semifreddo Τιραμισού με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από το syntages.papadopoulou.gr!
Υπέροχο γκοφρετογλυκό σαν ''Σεμιφρέντο'', από την Σόφη Τσιώπου!
Παγωτό semifreddo, από τον Άκη, και το akispetretzikis.com!
Σεμιφρέντο σοκολάτας με καραμελωμένη φράουλα, από το petros-syrigos.com!
Αφήστε μια απάντηση