Μανχάταν με παγωτό και σόδα, από το cookbox!

ΥΛΙΚΑ

  • 1100 γρ. παγωτό βανίλια
  • 90 ml Wild Turkey 80 Proof Bourbon ή άλλο bourbon της αρεσκείας σας
  • 280 ml. κρέμα γάλακτος
  • 22 ml γλυκό βερμούτ
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 0,6 ml Angostura Bitters
  • σόδα 1000γρ.
  • 4 κεράσια μαρασκίνο για γαρνίρισμα
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 35 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

 

Σε έναν μπλέντερ, βάζουμε το παγωτό και το bourbon. Τα χτυπάμε μερικές φορές μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε το μίγμα αυτό σε ένα βαθύ πιάτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει καλά.

Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το βερμούτ, τη ζάχαρη και το bitter. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Μοιράζουμε την σόδα σε τέσσερα ποτήρια, να τα γεμίσει μέχρι τη μέση περίπου, όχι περισσότερο.
Βάζουμε μια μπάλα παγωτού-bourbon σε κάθε ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί και ένα κεράσι.

 

 

 

http://www.cookbox.gr/pota/alkoolouxa/manxatan-me-pagwto-kai-soda

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *