Παγωμένη πουτίγκα σοκολάτας, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια υπέροχη παγωμένη Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια πουτίγκα. Μια συνταγή για να απολαύσετε μια πουτίγκα παγωτό ως επιδόρπιο και όχι μόνο, τις γιορτινές μέρες με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

 

Μερίδες: 10-12

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ¼ φλ. τσαγιού κόκκινα και πράσινα κερασάκια γλασέ
  • 1 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού ρούμι (σκούρο)
  • 250 γρ. σοκολάτα μαύρης σοκολάτας, ψιλοκομμένη
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή, κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα, καβουρδισμένα φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κρατάτε στην άκρη 3 κερασάκια γλασέ για διακόσμηση. Κόβετε τα υπόλοιπα στη μέση και τα βάζετε σε μέτριο μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε τις σταφίδες και τα φρουί γλασέ, τα περιχύνετε με το ρούμι και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνετε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 2 ώρες ή και ένα ολόκληρο βράδυ.
  2. Στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ με διάμετρο βάσης 13 εκ. άνοιγμα 23 εκ. και βάθος 8 εκ.
  3. Σε άλλο πυρίμαχο μπολ βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος και το λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λ περίπου, ανακατεύοντας κάθε 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. (Εναλλακτικά λιώστε τη σε μπεν μαρί). Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ να κρυώσει.
  4. Σε ένα μπολ για μπεν μαρί ρίχνετε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ για 5 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε και τη κρύα λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Τοποθετείτε το μπολ σε μπεν μαρί (βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό που βράζει) και χτυπάτε το μείγμα, μέσα στο μπεν μαρί, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρά και θα έχουν “ψηθεί” και οι κρόκοι. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 20 λ να κρυώσει.
  6. Χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Αναμιγνύετε τη σαντιγί με το κρύο λιωμένο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας με πολύ απαλές και αργές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το μείγμα φρούτων/ σταφίδας και τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς.
  7. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με τη μεμβράνη, ισιώνετε την επιφάνειά του, καλύπτετε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει για 8 ώρες περίπου ή για ένα ολόκληρο βράδυ.
  8. Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε τη πουτίγκα σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη, τη διακοσμείτε με τα 3 κερασάκια που κρατήσατε και με ένα γκι. Τη κόβετε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι και σερβίρετε.

Καλά Χριστούγεννα

img_girls-ly1370137723_281

Πηγή

 

 https://www.sintayes.gr/syntages/pagomeni-poutigka-sokolatas/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *