Παγωμένο cheesecake με ξερά σύκα και ούζο, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ξέρετε πως το τσιζκέικ γίνεται κι απίθανο σεμιφρέντο; Παγωμένο γλύκισμα δηλαδή που του δίνουμε το σχήμα της επιλογής μας και το σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες ή κομμάτια. Επέλεξα μακρόστενη φόρμα, αλλά γίνεται και σε στρογγυλή ή μέσα σε ένα μπολ. Για να του δώσω άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι του πρόσθεσα ούζο και σύκα. Κι επειδή δεν βγήκαν ακόμη τα φρέσκα, χρησιμοποίησα ξερά. Να θυμάστε πως η επιλογή των πρώτων υλών είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα του γλυκού σας. 

Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου

Για τη μαρμελάδα ξερών σύκων και την επικάλυψη

  • 350γρ. σύκα ξερά
  • 3/4 φλιτζανιού νερό
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο

Για την κρέμα τυριού

  • 500γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 200ml κρέμα γάλακτος ARLA
  • 100γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο

Για τη βάση μπισκότου

  • 250γρ. μπισκότα digestive
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 80γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα σύκα σε φετούλες και τα ρίχνετε σε κατσαρολάκι. Προσθέτετε το ούζο και το νερό. Τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις να μαλακώσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη. Βράζετε για 3 λεπτά ακόμα και τα αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσουν.
  2. Στραγγίζετε τα μισά περίπου βρασμένα σύκα και τα αφήνετε στην άκρη για το σερβίρισμα. Πολτοποιείτε τα υπόλοιπα μαζί με όσο σιρόπι χρειαστεί ώστε να αποκτήσουν υφή μαρμελάδας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ούζο ακόμα.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ούζο και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  4. Τώρα το μείγμα σας έχει φουσκώσει κι αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε τη μαρμελάδα σύκο που φτιάξατε και ανακατεύετε με σπάτουλα.
  5. Στήνετε το γλυκό ως εξής: Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα χωρητικότητας λίτρου. Απλώνετε στη βάση τα κομματάκια του σύκου και ρίχνετε από πάνω την κρέμα. Ισιώνετε το γλυκό και σκεπάζετε με το σελοφάν που εξέχει. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου να παγώσει το γλυκό.
  6. Βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη και ανοίγετε το σελοφάν. Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το ούζο και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος και με αυτό το μίγμα καλύπτετε την κρέμα του τυριού στη φόρμα. Σκεπάζετε πάλι με το σελοφάν και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μια ώρα ακόμη τουλάχιστον.
  7. Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, αφαιρώντας προσεκτικά το σελοφάν. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε σε πιάτα.
  8. Αν θέλετε μετά, μπορείτε να αφήσετε το σεμιφρέντο-τσιζκέικ στο ψυγείο και να το καταναλώσετε σαν κανονικό τσιζκέικ.

Το καλό γλυκό αξίζει LURPAK

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://sweetly.gr/2018/06/pagomeno-cheesecake-me-ksera-sika-kai-ouzo/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *