Παγωμένο Panettone με κρέμα και φρούτα του δάσους από τις “Συνταγές της Παρέας”!
Ένα πανεύκολο γλυκάκι που γίνεται γρήγορα και είναι πολύ εντυπωσιακό. Η συνταγή είναι απο την ιστοσελίδα του Αγγλικού σουπερμάρκετ Sainsbury’s.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 Panettone των 500 γρ. με κομματάκια σοκολάτας ή το κλασσικό
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. φρούτα του δάσους (βατόμουρα, φράουλες κλπ)
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε το panettone σε 5-6 φέτες.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα φρούτα σε ένα μπωλ.
- Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντυγί.
- Ανακατεύουμε τα φρούτα απαλά μέσα στη σαντυγί.
- Παίρνουμε μια φέτα panettone την βάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε σαντυγί και μετά πάλι μια φέτα panettone μέχρι να μπει η τελευταία φέτα πάνω πάνω.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το Panettone.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες και το βγάζουμε 10 λεπτά πρωτού σερβίρουμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το Panettone της φωτογραφίας είναι του 1 κιλού κι οχι των 500γρ.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagomeno-panettone-me-krema-kai-frouta-tou-dasous.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανετόνε (Panettone), από τον Γιώργο Τσούλη!
Stollen, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Τούρτα Πανετόνε με κρέμα βανίλια , από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!
Πανετόνε (Panettone), από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Stollen, χριστουγεννιάτικο γλυκό με πάστα αμυγδάλου, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Stollen με cranberries και σοκολάτα , από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
και η μανα μου τα φτιαχνει αυτα! 😀
🙂