Παγωμένος καφές φραπέ με παγωτό σοκολάτα από την Carte D’Or!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες 4

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
2 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
One Star

Μια δροσιστική συνταγή που μπορείτε να συνδυάσετε με οποιαδήποτε γεύση Carte D’ Or!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 400 ml νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
  • 80 ml γάλα
  • 40 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Chocolate Brownie 900ml
  • 185 ml κρέμα σαντιγί
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γλ. ξύσμα μαύρης σοκολάτας (52% έως 70% κακάο)
  • Παγάκια
  • Πουράκια για το σερβίρισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ

    τον καφέ. Βράζουμε νερό και διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ. Τον αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τον παγώνουμε καλά.

  • ΒΆΖΟΥΜΕ

    4 ψηλά ποτήρια 300ml στην κατάψυξη για να παγώσουν.

  • ΧΤΥΠΆΜΕ

    τα δύο γάλατα μαζί και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Ξύνουμε τη σοκολάτα με έναν αποφλοιωτή και αφήνουμε τα ξύσματα στην άκρη.

  • ΌΤΑΝ ΌΛΑ ΠΑΓΏΣΟΥΝ ΚΑΛΆ,

    χτυπάμε την κρέμα σαντιγί με τη βανίλια μέχρι να σφίξει η σαντιγί και να στέκεται και βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τους παγωμένους καφέδες. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση κάθε ποτήρι με παγάκια.

  • ΜΟΙΡΆΖΟΥΜΕ

    τον καφέ στα τέσσερα ποτήρια και κάνουμε το ίδιο με το μείγμα του γάλακτος. Δεν χρειάζεται να τα ανακατέψουμε. Στη συνέχεια βάζουμε από μία μπάλα παγωτό σε κάθε ποτήρι.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • ΒΆΖΟΥΜΕ

    σαντιγί σε κάθε ποτήρι και πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας

  • ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *