Παγωμένος καφές φραπέ με παγωτό σοκολάτα από την Carte D’Or!

Μερίδες 4

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
2 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
One Star

Μια δροσιστική συνταγή που μπορείτε να συνδυάσετε με οποιαδήποτε γεύση Carte D’ Or!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 400 ml νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
  • 80 ml γάλα
  • 40 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Chocolate Brownie 900ml
  • 185 ml κρέμα σαντιγί
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γλ. ξύσμα μαύρης σοκολάτας (52% έως 70% κακάο)
  • Παγάκια
  • Πουράκια για το σερβίρισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ

    τον καφέ. Βράζουμε νερό και διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ. Τον αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τον παγώνουμε καλά.

  • ΒΆΖΟΥΜΕ

    4 ψηλά ποτήρια 300ml στην κατάψυξη για να παγώσουν.

  • ΧΤΥΠΆΜΕ

    τα δύο γάλατα μαζί και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Ξύνουμε τη σοκολάτα με έναν αποφλοιωτή και αφήνουμε τα ξύσματα στην άκρη.

  • ΌΤΑΝ ΌΛΑ ΠΑΓΏΣΟΥΝ ΚΑΛΆ,

    χτυπάμε την κρέμα σαντιγί με τη βανίλια μέχρι να σφίξει η σαντιγί και να στέκεται και βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τους παγωμένους καφέδες. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση κάθε ποτήρι με παγάκια.

  • ΜΟΙΡΆΖΟΥΜΕ

    τον καφέ στα τέσσερα ποτήρια και κάνουμε το ίδιο με το μείγμα του γάλακτος. Δεν χρειάζεται να τα ανακατέψουμε. Στη συνέχεια βάζουμε από μία μπάλα παγωτό σε κάθε ποτήρι.

  • ΒΆΖΟΥΜΕ

    σαντιγί σε κάθε ποτήρι και πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας

  • ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *