Παγωτό Μπανόφι, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό μπανόφι, χωρίς παγωτομηχανή. Εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του για να το απολαύσετε όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις.

 

 

Μερίδες: 8

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά συνταγής

  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών + 2-3 κ.σ. επιπλέον

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

  • 3 ώριμες μπανάνες

  • 15 καραμέλες γάλακτος μαλακές (Αγελαδίτσα/γάλακτος χρυσή)

  • τριμμένο σε σκόνη μπισκότο και σιρόπι καραμέλας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί, ή σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τις καραμέλες γάλακτος με τις 2 κ.σ. κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσουν καλά. Αν χρειαστεί, για να είναι ρευστό το μείγμα προσθέστε 1-2 κ.σ. επιπλέον κρέμα γάλακτος για να έχετε ένα πηχτό αλλά ρευστό σιρόπι. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.

  2. Σε ένα μπολ, βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε για 1/2 λ περίπου ή  μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για αρκετά λεπτά μέχρι να αφρατέψει και πήξει αρκετά το μείγμα. (σύμφωνα με τον παρασκευαστή του παγωτού, το μείγμα να πήξει σε σημείο που να μπορείτε να γράψετε το όνομά σας με το μείγμα που θα στάζει από το σύρμα του μίξερ).

  3. Λιώνετε σε καλά τις μπανάνες στο μούλτι (σε αλοιφή) και τις προσθέτετε στο μείγμα κρέμας-ζαχαρούχου και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.

  4. Στρώνετε το μισό μείγμα παγωτού σε ένα μεταλλικό σκεύος και το περιχύνετε με το μισή λιωμένη καραμέλα. Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μείγμα παγωτού και περιχύνετε την υπόλοιπη λιωμένη καραμέλα.

  5. Βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για όλο το βράδυ ή μέχρι να παγώσει καλά. Το βγάζετε από τη κατάψυξη 5 λ πριν σερβίρετε το πασπαλίζετε με extra σιρόπι καραμέλας, ξύσμα σοκολάτας ή τριμμένα μπισκότα και σερβίρετε.

ξξξξξ

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *