Παγωτό Ντουντουρμάς της αγαπημένης μας , αξέχαστης Αλεξίας Αλεξιάδου, και το Realfood!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Παγωτό Ντουντουρμάς της Αλεξίας Αλεξιάδου

    Γίνεται 1 κιλό παγωτό

  • Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
    Χρόνος στην κατάψυξη 10-12 ώρες

  • 1 λίτρο γάλα βραστό
    1 ½ κούπας ζάχαρη
    6 γρ. μαστίχα χιώτικη
    10 κροκάδια
    1 φακελάκι σαλέπι (35-40 γρ.)
    2 κούπες κρέμα γάλακτος

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

    Διαλύστε το σαλέπι σε 4 κουταλιές γάλα κρύο. Αλέστε τη μαστίχα με 4 κουταλιές ζάχαρη στο μπλέντερ, να γίνει σκόνη. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τα κροκάδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και χτυπήστε τα με το σύρμα να ενωθούν. Ρίξτε το καυτό γάλα μεμιάς, ανακατεύοντας ζωηρά. Ρίξτε κι ανακατέψτε στο μίγμα το σαλέπι. Σιγοβράστε το μίγμα ανακατεύοντας επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να γίνει αραιή κρέμα, που να καλύπτει το κουτάλι. Κατεβάστε την από τη φωτιά, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα κι αφήστε τη να κρυώσει. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος να πήξει κι ανακατέψτε την απαλά με την κρύα κρέμα. Βάλτε το μίγμα σε μεταλλικό κουτί παγωτού στην κατάψυξη και βγάλτε το αφού αρχίσει να στερεοποιείται και χτυπήστε το στο μίξερ. Ξαναβάλτε το στην κατάψυξη και χτυπήστε το και πάλι μετά από 2 ώρες. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές, ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία κρυστάλλων.
    Εύκολη Λύση: Χρησιμοποιείστε παγωτομηχανή. Ανακατέψτε μέσα στον παγωμένο κάδο το μίγμα, αφού πρώτα την ανακατέψετε απαλά με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Αν χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή γλυτώνετε τη διαδικασία των πολλαπλών χτυπήματος του παγωτού ανά 2 ώρες.

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.383437135040544.108958.228411203876472/782932531757667/?type=1&theater

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *