Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ακόμα μία υπέροχη και φανταστική συνταγή παγωτού  με γεύση Dulce de Leche. Με κρέμα  Dulce de Leche,  σταγόνες σοκολάτας, ή καβουρδισμένα πεκάν. Και επιπλέον, κύματα από αδιάλυτηςDulce de Leche μέσα στο παγωτό, γαρνιρισμένο με σιρόπι Dulce de Leche, και καβουρδισμένο πεκάν. Απολαύστε το!! 

 

Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, (250 γρμ.) σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτί Dulce de Leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
200 γρμ. γάλα φρέσκο, κρύο
1 βανίλια
200 γρμ. Dulce de Leche
100 γρμ. σταγόνες κουβερτούρα, ή 150 γρμ. κάσιους μέτρια χοντροκομμένα και καβουρδισμένα

 

 

Εκτέλεση:

Για την Dulce de Leche:
Βάζουμε 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα, σφραγισμένα όπως είναι σε μία κατσαρόλα μεγάλη, (μπορούμε να βάλουμε όσα θέλουμε μαζί, δεν χαλάνε για αρκετούς μήνες), και τα σκεπάζουμε καλά με νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 3,5 – 4 ώρες περίπου. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί, πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένα με νερό. Προσοχή!! δεν το ανοίγουμε ποτέ καυτό, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για το παγωτό:
Χτυπάμε για λίγο στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος να φουσκώσει, και προσθέτουμε το γάλα χτυπώντας να ενωθεί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, και το ένα κουτί Dulce de Leche στον κάδο, (εκτός τις σταγόνες κουβερτούρας ή το πεκάν) και συνεχίζουμε στην αρχή σιγά σιγά το χτύπημα για να μην μας «πεταχτούν» το υλικά, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

1) Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας ή τα κάσιους.
Το αδειάζουμε σε ένα τάπερ, δουλεύουμε λίγο με το σύρμα τα 200 γρμ. Dulce de Leche, και την προσθέτουμε στο παγωτό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να απλωθεί μέσα στο παγωτό η Dulce de Leche. Όχι όμως να την διαλύσουμε τελείως, να μην ενσωματωθεί δηλαδή με το παγωτό, απλά να σχηματίσει νερά μέσα στο παγωτό.
2) Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 3-4 ακόμα φορές να γίνει αφράτο. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα 200 γρμ. Dulce de Leche, ακολουθώντας τα ίδια βήματα ανακατέματος όπως παραπάνω.
Το σερβίρουμε με σιρόπι που φτιάχνουμε, με αραιωμένη Dulce de Leche, (που μας έχει μείνει) και με λίγο κρύο σιρόπι ζάχαρης, ή κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Η με σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας. Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα χοντροκομμένα κάσιους.

Φτιάχνει: 1.500 γρμ. περίπου παγωτό.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 C. βαθμούς

Δείτε εδώ δύο τρόπους για να φτιάξετε Dulce de Leche

 

 

 

 

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2013/05/dulce-de-leche.html#more

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *