Παγωτό φιστίκι, από την Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 κουτί γάλα εβαπορέ (παγωμένο στο ψυγείο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο στο ψυγείο)
1 κουτί φυτική σαντιγί, τύπου Μόρφατ (παγωμένη στο ψυγείο)
200 γρ. φυστίκι Αιγίνης
μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Εκτέλεση

Ξεκινάω κάνοντας χώρο στην κατάψυξη για να χωρέσει το μπολ που θα φτιάξω το παγωτό.
Μέσα στο μπολ ρίχνω την φυτική σαντιγί και την χτυπάω για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ ,τις σταγόνες με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Βάζω το μπολ στην κατάψυξη και το αφήνω για 1 ώρα. Βγάζω το μπολ και το χτυπάω με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη και το αφήνω για ½ ώρα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και χτυπάω το παγωτό για μία ακόμα φορά.
Ρίχνω σε ένα τηγανάκι και καβουρδίζω 200 γρ. φυστίκια Αιγίνηςκαθαρισμένα. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα τρίβω στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το τρίμμα στο παγωτό και ανακατεύω καλά.
Τέλος, αφήνω το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

καλή επιτυχία <3

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1001151896586462.1073741912.664704013564587/1659927354042243/?type=3&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *