VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
Σας είχα πει, ότι είχα φτιάξει τη μαρμελάδα φράουλα ώστε να τη χρησιμοποιήσω ως βασικό συστατικό σε άλλες συνταγές. Μία εκ αυτών η σημερινή. Παγωτό φράουλα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς παγωτομηχανή, έτοιμο σε μόλις 4 λεπτά και με μόνο 3 υλικά. Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό παγωτό που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε καθώς δεν υπάρχει δικαιολογία για έλλειψη χρόνου. Κ εγώ εργαζόμενη μαμά με 2 μικρά παιδιά είμαι
Σπιτικό παγωτό φράουλα έτοιμο σε 4 λεπτά? Δεν έχει ξαναγίνει…
 

Υλικά:
– 500 ml γάλα καρύδας το οποίο έχουμε αφήσει μια ωρίτσα στην κατάψυξη
– 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι το οποίο να μην έχει έντονη γεύση
– 500 γρ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη (πατηστε εδώ για τη συνταγή η δείτε στο τέλος)

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το γάλα καρύδας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα

στα 2 λεπτά

στα 3 λεπτά – έτσι θέλουμε να είναι, σαν σαντιγί
2. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα και την αγαύη και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα

3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή κέικ και αφήνουμε στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται άλλο χτύπημα. Μόλις παγώσει, είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

 
 

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, έτοιμη σε 10 λεπτά, από την Ευαγγελία Βλασσοπούλου και το healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr!

Δεν τρελαίνομαι για μαρμελάδες, γενικά το πρωινό μου σπάνια θα είναι κάτι γλυκό. Και σε γεύσεις θα περιοριστώ σε φράουλα, μύρτιλο, φρούτα του δάσους..μέχρι εκεί! Ο λόγος που έφτιαξα αυτή την υπέροχη μαρμελάδα φράουλα είναι για να τη χρησιμοποιήσω σε άλλες συνταγές. Όταν μπορείς να έχεις σπιτική μαρμελάδα με βιολογικές φράουλες, χωρίς ζάχαρη και άλλα χημικά συστατικά, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, γιατί να πάρεις έτοιμη?

Υλικά:
– 500 γρ φράουλες
– 1 κ.σ σπόρους chia (προεραιτικά)
– 50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο)

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια

2. Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα

 

 

3. Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Προσοχή γιατί πιτσιλάει.

4. Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι έτσι. Προσωπικά, προτιμώ να είναι αρκετά λεπτόρευστη

 

5. Προεραιτικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και αγαύη. Δεν το κάνω για να σφίξει και άλλο η μαρμελάδα αλλά γιατί θέλω να εντάξω στην διατροφή μου τους σπόρους  chia.

 

6. Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς

 

 
Tips
– Αν κλείσετε αεροστεγώς το καπάκι (όπως υποδείκνυω παραπάνω), η μαρμελάδα θα διατηρηθεί και ένα χρόνο, μέχρι την επόμενη φορά δηλαδή που θα ξαναφτιάξετε!Για να σιγουρευτείτε ότι έχει κλείσει αεροστεγώς, μετά από αρκετές ώρες που την έχετε αφήσει ανάποδα, την γυρίζετε από την σωστή μεριά και θα πατήσετε στοκέντρο, στο καπάκι. Δε θα πρέπει να βυθίζεται..έτσι θα έχετε βεβαιωθεί ότι όλα πήγαν καλά
– Αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος, να χαμηλώσετε τη φωτιά και αρκετά βαθιά κατσαρόλα, γιατί όπως λέω και πιο πάνω πιτσιλάει αρκετά

 

http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/05/marmelada-fraoula-xwris-zaxari.html#more

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.