VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Είναι ώρα για παγωτό εδώ στα tastes. Για παγωτό με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα συγκεκριμένα. Και άργησα αρκετά φέτος νομίζω.
Αλλά ξέρετε τι γίνεται; Έχουμε ένα φανταστικό παγωτατζίδικο πολύ κοντά στο σπίτι, με τεράστια ποικιλία γεύσεων και εξαιρετικά καλές τιμές, οπότε έπρεπε να καταναλώσουμε πολλά (αλλά πραγματικά πολλά) κιλά παγωτού από εκεί πρώτα, προτού αποφασίσω ότι ήρθε η ώρα να βγει από το ντουλάπι η παγωτομηχανή.

Μην τρομάξετε επειδή ανέφερα τη λέξη παγωτομηχανή. Ναι, το συγκεκριμένο παγωτό τη χρειάζεται, ωστόσο αν έχετε καλή διάθεση και λίγη υπομονή (αλλά δεν έχετε παγωτομηχανή), μπορείτε να ακολουθήσετε την κλασική μέθοδο με τα χτυπήματα στο μίξερ.

Παγωτό φυστικοβούτυρο με σοκολάτα

Όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται, είναι λίγα και πραγματικά καλά.
Κρέμα καρύδας, φυστικοβούτυρο, μέλι, βανίλια, κουβερτούρα. Είδατε; Σας το είπα!

Τα υλικά

Kρέμα καρύδας
Tη βρίσκουμε πλέον εύκολα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εδώ χρειαζόμαστε 3 συσκευασίες των 400 ml που θα αφήσουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Οπότε τα 1070 γραμμ. που αναφέρονται στη συνταγή, ισούνται (περίπου) με 1200 ml.

Μέλι
Βοηθά στην επίτευξη μιας πιο μαλακής και αφράτης υφής.

Φυστικοβούτυρο και κουβερτούρα
Θα αφήσω απλά έναν αναστεναγμό. Υλικά που λατρεύουν το ένα το άλλο και συνδυάζονται αρμονικά. Θεωρώ πως η προτεινόμενη ποσότητα φυστικοβούτυρου είναι ιδανική, ωστόσο μη διστάσετε να την αυξήσετε αν θέλετε μεγαλύτερη ένταση στη γεύση.
Την κουβερτούρα τη λιώνουμε. Βεβαίως. Και τρώμε και 1-2 κουταλάκια του γλυκού προτού την προσθέσουμε στο παγωτό και της δώσουμε κυματοειδή μορφή. Κι άλλος αναστεναγμός.

Παγωτό φυστικοβούτυρο με σοκολάτα

Θα ήθελα να έχετε υπόψη σας ότι το παγωτό σκληραίνει αρκετά καθώς παραμένει στην κατάψυξη, οπότε ιδανικά το καταναλώνουμε άμεσα ή έστω το συντομότερο δυνατό.

Παγωτό φυστικοβούτυρο με σοκολάτα

Στα κορίτσια προφανώς δεν είπα ότι περιέχει κρέμα καρύδας ή/και μέλι.
Απλά ζήτησα από την Ισμήνη να ανακατέψει καλά το ζεστό μίγμα κουβερτούρας-κρέμας καρύδας, ενώ ακριβώς την ώρα που πασπάλιζα με άφθονη ψιλοκομμένη κουβερτούρα το παγωτό, πρότεινα στην Ιφιγένεια να βοηθήσει με τη φωτογράφιση. Η μαμά είναι πονηρή, η σοκολάτα μαγική και τα κορίτσια λάτρεψαν το παγωτό.

 

Παγωτό φυστικοβούτυρο με σοκολάτα

Προετοιμασία : Μαγείρεμα

Συνολικός χρόνος : 

Ένα παγωτό φυστικοβούτυρο με σοκολάτα που απαιτεί ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας!

Μερίδες: περίπου 1300 γραμμ.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέμα καρύδας (την έχουμε βάλει στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ)

  • 125 γραμμ. φυστικοβούτυρο απαλό

  • 50 γραμμ. μέλι

  • 2 βανιλίνες

Και ακόμα

  • 125 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

  • 70 γραμμ. κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ την κρέμα καρύδας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.

  2. Ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της παγωτομηχανής (εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τη διαδικασία με τα χτυπήματα).

  3. Βάζουμε την κουβερτούρα και την υπόλοιπη κρέμα καρύδας σε μπολ και ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το σοκολατένιο μίγμα να κρυώσει.

  4. Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα του σοκολατένιου μίγματος.

  5. Αδειάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα παγωτού και το υπόλοιπο σοκολατένιο μίγμα.

  6. Με ένα μαχαίρι δημιουργούμε νερά στο παγωτό.

  7. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *