Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα παγωτό με ελληνική σφραγίδα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το γιαούρτι με το μέλι και τα καρύδια.

ΒΑΡΟΣ  750 γρ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10′

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  45΄ (με παγωτομηχανή)

 

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας με 10% λιπαρά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για τη δημιουργία παγωτού. Λίγο πριν το βγάλουμε από την παγωτομηχανή, μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα καρύδια. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως ή να το αφήσουμε στην κατάψυξη. Μοιράζουμε σε μπολ προσθέτοντας, αν θέλουμε, λίγο μέλι και κανέλα.

TIP     Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα να παγώσει στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη. Έτσι, σπάμε τους μεγάλους κρυστάλλους πάγου και βοηθάμε το παγωτό να παγώσει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.

 

http://steliosparliaros.gr/pagomena/pagota/pagoto-giaoyrti-me-karidia/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *