Παγωτό κακάο-καρύδα, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Sandra May και το dairy-free.eu!
Συνταγή: Sandra May
Υλικά
- 400 ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα ή χάρτινη συσκευασία με περιεκτικότητα σε γάλα καρύδας πάνω από 60%)
- 1/4 κούπας + 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1/4 κούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες παρασκευής
- Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο όλη την νύχτα για να παγώσει καλά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (όλο το γάλα) μέχρι να έχουμε ένα μίγμα λείο και κρεμώδες.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο.
- Βάζουμε το δοχείο στην κατάψυξη για 4-6 ώρες, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Πριν το σερβίρουμε, αφήνουμε να ζεσταθεί 10-15 λεπτά.
- Αν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή για 30-40 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
Μπορούμε να παραλείψουμε το κακάο.
Αφήστε μια απάντηση