Πανεύκολο, γρήγορο, βελούδινο παγωτό καραμέλα μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά (για περίπου 2 λίτρα παγωτό)

1  Φυτική κρέμα γάλακτος Torre (500 ml)   torre-cream

 

500 ml  (2 και 1/2)   φλυτζάνια γάλα φρέσκο κρύο  3.5%   λιπαρά

1 ζαχαρούχο γάλα (397 gr)

 

Προαιρετικά:   μερικές καραμέλες γάλακτος

και καραμελωμένοι ξηροί καρποί.

 

 

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

Για πιο έντονο άρωμα και γεύση καραμέλας προσθέτουμε προαιρετικά στο ζεστό ζαχαρούχο  μερικές καραμέλες γάλακτος  (σκληρές η μαλακές) . Μόλις  οι καραμέλες λιώσουν και το ζαχαρούχο πάρει σκούρο χρώμα το βγάζουμε από το μάτι , προσθέτουμε το φρέσκο γάλα , ανακατεύουμε καλά  το μίγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει  . Ιδανικά το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο η και στη κατάψυξη για πιο γρήγορα.

Στο κάδο του mixer χτυπάμε στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να «στέκεται».

Προσθέτουμε  σταδιακά και το μίγμα ζαχαρούχου και φρέσκου γάλακτος   και  συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει αφράτο.

Προαιρετικά προσθέτουμε  καραμελλωμένους ξηρούς καρπούς  (Βλέπε συνταγή στο τέλος)

Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Αυτό είναι όλο! Δεν χρειάζεται να το ξαναχτυπήσουμε!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εχουμε ένα βελούδινο σπιτικό παγωτό  πολύ γρήγορα και πανεύκολα!

Το «μυστικό» της επιτυχίας και το ότι δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα  οφείλεται στην  συγκεκριμένη κρέμα γάλακτος.!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

 

 

Καραμελωμένοι Ξηροί Καρποί με Σοκολάτα Gianduja από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις «Γλυκές Αλχημείες» !

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 90 γρ. ζάχαρη λευκή Saint Louis
  • 30 γρ. νερό
  • στρωμένη κουβερτούρα πραλίνα Nestle dessert

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε έως ότου καραμελώσουν. Απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.

Όταν κρυώσουν, τα βουτάμε στην κουβερτούρα, τα τινάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

δείτε το σχετικό video: http://www.youtube.com/watch?v=HE2XMTxCHzg

 

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=1233

 

http://sokolatomania.gr/apotheosi-tis-sokolatas/pralina-fountoukiou/karamelomenoi-xiroi-karpoi-me-sokolata-giaduja-parliaros/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *