Εύκολο, απίθανο παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα η καρύδια, από το sokolatomania.gr!

Υλικά (για περίπου 2 λίτρα παγωτό)

1  Φυτική κρέμα γάλακτος Torre (500 ml)   torre-cream

500 ml  (2 και 1/2)   φλυτζάνια γάλα φρέσκο κρύο  3.5%   λιπαρά

1 ζαχαρούχο γάλα (397 gr)

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα η καρύδια η φουντούκια:

150 γρ.  αμύγδαλα  ψημένα ανάλατα  χωρίς φλούδα, χοντροκομμένα η καρύδια χοντροκομμένα, η φουντούκια

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη η καστανή

30 ml νερό

1 κουταλάκι βούτυρο ανάλατο.

 

Οδηγίες

Πρώτα καραμελώνουμε τα καρύδια,  αμύγδαλα η φουντούκια:

Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι, ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις αρχίζει το μίγμα να βράζει προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μέσα τα χοντροκομμένα αμύγδαλα η καρύδια. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη ξύλινη σπάτουλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να καραμελώσουν.

 

Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

Μόλις  το ζαχαρούχο πάρει σκούρο χρώμα το βγάζουμε από το μάτι , προσθέτουμε το φρέσκο γάλα , ανακατεύουμε καλά  το μίγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει  . Ιδανικά το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο η και στη κατάψυξη για πιο γρήγορα.

Στο κάδο του mixer χτυπάμε στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να «στέκεται».

Προσθέτουμε  σταδιακά και το μίγμα ζαχαρούχου και φρέσκου γάλακτος   και  συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα .

Τέλος  προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια.

Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Αυτό είναι όλο! Δεν χρειάζεται να το ξαναχτυπήσουμε!

Εχουμε ένα βελούδινο, καραμελένιο,  σπιτικό παγωτό  πολύ γρήγορα και πανεύκολα!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *