Παγωτό καραμέλα με maltesers, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Έτοιμο παγωτό καραμέλα, maltesers, μπισκότα και σοκολάτα κουβερτούρας και δημιουργείστε ένα εκπληκτικό, οπτικά και γευστικά κορμό παγωτού, που θα εντυπωσιάσετε τους πάντες. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα υπέροχο κορμό παγωτού, για όλες τις περιστάσεις με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

 

Μερίδες: 8

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + 4:30 ώρες αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο παγωτό ψυγείο, μαλακωμένο εκτός κατάψυξης [*]
  • 100 γρ. Maltesers + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 150 γρ. μπισκότα σοκολάτας ή digestive
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για γαρνίρισμα:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει τόσο ώστε να μπορέσετε να το μεταφέρετε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διάσταση βάσης 9,5 x 19,5 εκ. και βάθους 6 εκ. Ισιώνετε την επιφάνεια.
  2. Στρώνετε πάνω από το παγωτό ένα στρώμα με maltesers, το ένα δίπλα στην άλλο φροντίζοντας να τα πιέσετε ελαφρώς μέσα στο παγωτό. Το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
  3. Μετά τις 2 ώρες, θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη στο μούλτι, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη και στρώνετε ισομερώς το μείγμα μπισκότου πάνω από τα maltesers, φροντίζοντας και πάλι να πατήσετε το μείγμα πάνω στα maltesers για να γίνει συμπαγές. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
  4. Μισή ώρα πριν σερβίρετε το παγωτό, το βγάζετε από τη κατάψυξη και βυθίζετε τη βάση του σε καυτό νερό για 2 δευτερόλεπτα για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Μετά το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη μεταλλική πιατέλα και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λ να παγώσει καλά.
  5. Για γαρνίρισμα: Λίγο πριν σερβίρετε, τοποθετείτε σε πυρίμαχο μπολ τα κομμάτια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος και τα βάζετε σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και ένα ένα λείο, ρευστό σοκολατένιο μείγμα. Εναλλακτικά μπορείτε να τα λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας κάθε 1 λ μέχρι να λιώσει. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.
  6. Περιχύνετε το παγωτό σας με τη σάλτσα σοκολάτας πασπαλίζετε από πάνω επιπλέον maltesers, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

[*] Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας παγωτό καραμέλα. Δείτε τη συνταγή εδώ. Με αυτή τη συνταγή θα έχετε περίπου 2 λίτρα παγωτό. Ή φτιάχνετε μισή δόση ή κρατάτε το υπόλοιπο να το απολαύσετε περιχυμένο με σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.

Πηγή

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/pagoto-karamela-maltesers/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=4823e9abf3-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-4823e9abf3-242767229

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *