Παγωτό κασάτο από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια γεύση απ’ τα παλιά, που τρώγεται ευχάριστα χειμώνα-καλοκαίρι. Αντί για φρουί γλασέ μπορούμε να βάλουμε και πτι-μπερ.

Υλικά

  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
  • 80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. φρουί γλασέ ή μπισκότα πτι-μπερ
  • 50 γρ. λικέρ μαστίχας ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας

Mερίδες: 4, Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 6 ώρες

 

Μουσκεύουμε τις σταφίδες στη μαστίχα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να την σκεπάσει. Τη βράζουμε έως ότου γίνει ένα πηχτό σιρόπι με θερμοκρασία 124ºC. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια γερή βράση και ρίχνουμε μία σταγόνα μέσα σε κρύο νερό· θα πρέπει να σταθεροποιείται και να γίνεται ένα μαλακό μπαλάκι. Αν όμως διαλύεται, βράζουμε άλλο λίγο.

Στραγγίζουμε τις σταφίδες από το λικέρ. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι με σιγανή ροή (να πέφτει σαν λεπτή κλωστή). Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το λικέρ που έχουμε σουρώσει από τις σταφίδες. Το ρίχνουμε σιγά-σιγά και χτυπάμε έως ότου το μείγμα κρυώσει και τα αυγά φουσκώσουν.

Σταματάμε το μίξερ. Ανακατεύουμε το μείγμα των αυγών με την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα φρουί γλασέ (ή τα μπισκότα) και τα αμύγδαλα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ ή ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες (περίπου 6 ώρες), μέχρι να σταθεροποιηθεί το παρφέ. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη προς τα πάνω. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια.

Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε φόρμα διαθέτουμε, αρκεί να παίρνει όλο το μείγμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/parfe-semifrento/pagoto-kasato/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *