VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο παγωτό κεράσι, με υπέροχη υφή και εξαιρετική γεύση. Μια πολλή εύκολη για αρχάριους και γρήγορη έτοιμη σε 10 λ για τη κατάψυξη, συνταγή (από εδώ) που δεν απαιτείται παγωτομηχανή, για ένα παγωτό που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε τη!

 

Μερίδες: 12

συνταγή icon Χρόνος: 10 λ + 8 ώρες αναμονή κατάψυξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

 

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης, 35-36% λιπαρά, καλά παγωμένη στο ψυγείο
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα (στο χέρι, σε μικρά κομματάκια) μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
  • 1 κονσέρβα (430 γρ.) γέμιση τάρτας κεράσι ( θα χρειαστείτε 1 φλ. τσαγιού)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ, ή σε ένα μπολ, τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα, για 2-3 λ ή μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Αφήνετε το μίξερ.
  2. Ρίχνετε μέσα στη σαντιγί το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε, με μια σπάτουλα ή μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις (για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο) μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε το 1 φλ. ψιλοκομμένα μπισκότα και συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
  3. Παίρνετε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα του κέικ 25,5×13 εκ. περίπου και τη στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα της φόρμας.
  4. Αδειάζετε το μισό μείγμα παγωτού στη βάση της φόρμας και το στρώνετε ομοιόμορφα. Από πάνω ρίχνετε το 1/2 φλ. κεράσια γέμισης τάρτας και τα στροβιλίζετε με ένα μαχαίρι βουτύρου σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα παγωτού, το ισιώνετε και από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο 1/2 φλ. κεράσια και τα στροβιλίζετε και αυτά ελαφρώς σε όλη την επιφάνεια.
  5. Το βάζετε στη κατάψυξη για 1 βράδυ ή για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το σερβίρετε. Μετά από 4 ώρες παγώματος το σκεπάζετε με τη πλαστική μεμβράνη που προεξέχει περιμετρικά και συνεχίζετε το πάγωμα για τις 4 επιπλέον ώρες.
Σημείωση: Κονσέρβα “Γέμιση τάρτας κεράσι” θα βρείτε στα μεγάλα ΣΜ. Τη βρήκα στον “ΑΒ” με τιμή 2,26 ευρώ.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *